Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σπύρος Σούλης: Βασιλική κουζίνα μικρών διαστάσεων (photo)

Ακόμα και η πιο μικρή κουζίνα μπορεί να είναι σούπερ στιλάτη. Δείτε πώς έχει οργανωθεί αυτή η κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Είναι το μέρος που συγκεντρώνεται η οικογένεια αλλά και οι φίλοι για να φάνε και να συζητήσουν. Αυτό σημαίνει πως πέρα από άνετη πρέπει να είναι και λειτουργική αλλά και όμορφα διακοσμημένη. 

Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό της και η ιδιοκτήτρια αυτής της κουζίνας η οποία την διακόσμησε όπως ήθελε έτσι ώστε να είναι αυτό που είχε ονειρευτεί. 
Πρόκειται στην ουσία για μια αρκετά μικρή κουζίνα η οποία, όμως, είναι απίστευτα λειτουργική και οργανωμένη. 


Πηγή: spirossoulis.com

Το χρώμα δεν λείπει από αυτήν
Παρόλο που τα βασικά χρώματα που έχουν επιλεγεί είναι το λευκό, το μαύρο και το χρώμα του ξύλου, ο χώρος έχει ενισχυθεί διακοσμητικά και με πιο έντονα χρώματα. Τα δύο ίδια φωτιστικά που κρέμονται πάνω από τον πάγκο είναι έντονα μπλε ενώ στον χώρο χρώμα δίνουν και τα φυτά αλλά και τα ροζ λουλούδια που διακοσμούν τον πάγκο. 

Τα φυτά δεν λείπουν


Πηγή: spirossoulis.com

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, τα φυτά μπαίνουν στη διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού -από το σαλόνι μέχρι το μπάνιο- και το φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Η συγκεκριμένη κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση και η ιδιοκτήτριά της έχει βάλεο πολύ πράσινο σε αυτήν.  Το λευκό στους τοίχους την κάνει να δείχνει πιο μεγάλη και πιο φωτεινή.

Υπάρχουν πολύ λίγα κλειστά ντουλάπια


Πηγή: spirossoulis.com

Σε αυτήν την κουζίνα όλα είναι φανερά. Πάνω από τον νεροχύτη έχουν τοποθετηθεί ξύλινα ράφια στα οποία έχουν μπει πιάτα, ποτήρια, κούπες, δίσκοι καθώς και μερικές γλάστρες στο πάνω-πάνω ράφι που δύσκολα μπορεί κανείς να φτάσει. 

Ο τρόπος που είναι διακοσμημένη αυτή η κουζίνα βοηθάει πολύ στο να συγκεντρώνονται σε αυτήν τα μέλη της οικογένειας, αναφέρει η ιστοσελίδα spirossoulis.com Από την έξω μεριά του πάγκου έχουν τοποθετηθεί σκαμπό για αυτόν ακριβώς το σκοπό και ο πάγκος είναι συνήθως άδειος για να μπορούν να τρώνε σε αυτόν άνετα. 


Πηγή: spirossoulis.com

Τα ανοιχτά ράφια της δίνουν στιλ.

Η τάξη είναι το παν
Σε μια μικρή κουζίνα -όπως είναι και αυτή- το πιο σημαντικό πράγμα για να είναι λειτουργική και όμορφη είναι να είναι τακτοποιημένη. Μην έχετε γεμάτους τους πάγκους σας παρά μόνο όταν τους χρησιμοποιείτε. Αποθηκεύετε τα πάντα στα ντουλάπια σας και μάθετε να εκμεταλλεύεστε τον χώρο σας κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ