Σαν φυλακτό! Κρατήστε τις συμβουλές του γιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα - Για φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας όλο το καλοκαίρι

Πώς μπορώ να διατηρήσω ενυδατωμένο το δέρμα μου τους καλοκαιρινούς μήνες; 

Η ξηρότητα του δέρματος το καλοκαίρι είναι πολύ συχνή. Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε;

Το σώμα μας χάνει πολλή υγρασία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να του προσφέρουμε εντατική ενυδάτωση. Δεν υπάρχει ένας και πολύ συγκεκριμένος τρόπος για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά σημαντικό είναι να υπάρχει ένας συνδυασμός συνηθειών στην καθημερινότητα, όπως είναι οι παρακάτω.

 O γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Ενυδάτωση

Γενικά, συστήνεται να πίνουμε 10-12 ποτήρια νερό και να αυξάνουμε την πρόσληψη φρούτων για να διατηρήσουμε το σώμα μας ενυδατωμένο όλη μέρα. Εκτός από αυτό, φροντίστε να ακολουθήσετε ένα ιδανικό τελετουργικό καθαρισμού και ενυδάτωσης το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μάσκες γάλα και μέλι, τα οποία είναι εξαιρετικά φυσικά ενυδατικά συστατικά για το δέρμα.

Καθαρισμός και απολέπιση

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να καθαρίσετε τους πόρους σας. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα σας θα μπορεί να ωφεληθεί από τις ενυδατικές λοσιόν και τις μάσκες προσώπου που χρησιμοποιείτε.

Μην ξεχνάτε αντηλιακό

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό όποτε βγείτε. Αυτό είναι σημαντικό καθώς το αντηλιακό βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από επιβλαβείς ακτινοβολίες UV που προκαλούν την πρώιμη έναρξη της γήρανσης του δέρματος.

Ελάχιστο μακιγιάζ

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πρέπει να να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, για να προστατέψετε τη φυσική λάμψη του δέρματός σας.

Χρησιμοποιήστε καταπραϋντικά συστατικά όπως ντομάτα

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο ​​και δροσερό είναι να χρησιμοποιήσετε ντομάτες, οι οποίες είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Ανακατέψτε τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού και απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σας – θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε παγάκια. Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η γρήγορη αυτή μάσκα, θα δροσίσει το δέρμα σας και θα το διατηρήσει απόλυτα ενυδατωμένο.

Σπιτικές μάσκες προσώπου

Σπιτικές μάσκες προσώπου φτιαγμένες από συστατικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, όπως είναι το γάλα, το μέλι και η βρώμη, μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα σας και να το διατηρήσουν απαλό και ενυδατωμένο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ακόμα πιο δροσιστικά συστατικά, όπως είναι τα φρούτα.

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης για πόδια ενόψει καλοκαιριού

Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα πόδια έρχονται και πάλι στο προσκήνιο της προσοχής. Πώς θα τα αναδείξετε από το σπίτι. 

Για να είναι τα πόδια σας υπέροχα, απαιτούν περισσότερα πράγματα από μια καθημερινή προπόνηση και ένα αστραφτερό μαύρισμα. Σημαντικό μέρος της περιποίησής τους – όπως και κάθε άλλου μέρους του σώματος – είναι η ενυδάτωση και η παροχή έντονης υγρασίας.

Απολαύστε τα και προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με αυτήν την εξαιρετικά ενυδατική μάσκα περιποίησης ποδιών που θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τυο ξηρό δέρμα. 

Το ξηρό δέρμα, ειδικά στα πόδια, είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, αλλά και εκπληκτικά εύκολο να καταπολεμηθεί αν ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές. Το ξηρό δέρμα μπορεί να προέλθει από πολλά διαφορετικά πράγματα – ζεστό ντους, ξύρισμα, καιρός και πολλά άλλα.

Εκτός από τα ζεστά ντους, τα υπόλοιπα είναι πράγματα που, δυστυχώς, δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Από την άλλη πλευρά, η εντατική ενυδάτωση του σώματος με συχνότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δέρματός σας είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε.

Η παρακάτω μάσκα θα σας δώσει τη λύση. 

Tι θα χρειαστείτε: 

  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλαίο ή λάδι αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καριτέ
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 σταγόνες έλαιο μέντας
  • 4 κουταλιές της σούπας ουδέτερη λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα

Τι να κάνετε:

Θρυμματίζετε τη μπανάνα με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί καλά. Τοποθετήστε τη σε ένα μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Στο ντους με το νερό κλειστό ακόμα, απλώστε το μείγμα στα πόδια σας, καλύπτοντας όλη τους την επιφάνεια, από τους αστραγάλους μέχρι τα γόνατα – ή και τους γλουτούς, αναλόγως τον στόχο σας. Κρατήστε τα πόδια σας έτσι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ