Super Gala στη Στοκχόλμη: Βασιλιάδες & Πρίγκιπες καλωσορίζουν τους Φινλανδούς γείτονες - Ταφτάδες, μεταξωτά σιφόν & διαμάντια

Δείτε τι φόρεσαν οι royals....

Καθώς η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν σήμερα επισήμως αίτημα ένταξης στo NATO  ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας προσκάλεσαν τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία της Φινλανδίας, Sauli Niinisto και Jenni Hauki, για διήμερη επίσημη επίσκεψη σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο βασιλιάς Καρλ ΙΣΤ' Γκούσταφ και η βασίλισσα Σίλβια ξεκίνησαν τις διαδικασίες με βασιλικό στυλ, στρώνοντας το κόκκινο χαλί σε ένα γκαλά στο Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης.

Η βασίλισσα επέλεξε για την περίσταση τη ρουμπινένια τιάρα του βασιλιά Εδουάρδου VII, ένα κειμήλιο που κάποτε ανήκε στη διαδόχο πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Σουηδίας. Το διάδημα ήταν γαμήλιο δώρο από τον θείο και τη θεία της, τον βασιλιά Εδουάρδο Ζ΄ και τη βασίλισσα Αλεξάνδρα.

Εν τω μεταξύ, η διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Βικτώρια, επέλεξε τη ναπολεόντεια τιάρα από κομμένο ατσάλι, μία από τις πολλές που κληρονόμησε η οικογένεια από την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα, τη σύζυγο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (η πιο διάσημη από τις οποίες, η τιάρα Cameo, φοριέται συχνά από τις Σουηδές βασιλικές νύφες).

Η πριγκίπισσα Σοφία, σύζυγος του πρίγκιπα Καρλ Φίλιππου, έδειχνε επίσης πολύ όμορφη με την τιάρα Palmette, ένα γαμήλιο δώρο στη βασιλική νύφη από τα πεθερικά της την ημέρα του γάμου της αναφέρει το Tatler.

Η ιστορική απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ έρχεται μετά από δεκαετίες μη συμμετοχής, υπό το φόβο ότι θα προκαλούσε ανταγωνισμό στη Ρωσία. Τώρα όμως, μετά την εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, τα σκανδιναβικά έθνη έχουν επανεξετάσει την αμυντική τους πολιτική, με τη Φινλανδία να κινδυνεύει ιδιαίτερα, καθώς έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία.

Κάθε νέα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί και από τις 30 χώρες μέλη, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας, με τον ισχυρισμό ότι φιλοξενούν κουρδικές αυτονομιστικές ομάδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ