Στάθης Ψάλτης: Έγινε η εκταφή του & δεν πήγε κανένας συγγενής - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Ζωγράφου; (βίντεο)

 Τι συνέβη με την εκταφή του γνωστού ηθοποιού που έφυγε από την ζωή το 2017; 

Πέντε χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Στάθη Ψάλτη, 

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου έγινε η εκταφή του αγαπημένου ηθοποιού, που άφησε εποχή σε κινηματογράφο και θέατρο και έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2017, σε ηλικία 66 ετών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα social media, δεν βρέθηκε εκεί κάποιος συγγενής του.

 

 

 

 

Σύμφωνα με το ποστ στη σελίδα «Μένουμε Ζωγράφου», που συνοδεύεται με δύο φωτογραφίες από τον τάφο του Στάθη Ψάλτη, η μία πριν από το σπάσιμο των μαρμάρων και η δεύτερη μετά, «σήμερα έγινε και η εκταφή του αγαπημένου μας Στάθη, δυστυχώς "υπηρεσιακά". Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς ασχολήθηκε. Κρίμα, γιατί τελικά από λόγια είμαστε πλούσιοι, αλλά από έργα φτωχοί και ανάξιοι... Αναπαυμένος να είναι. Ο Δήμος Ζωγράφου παραχώρησε θέση στο οστεοφυλάκιο Τιμής ένεκεν».

Η οργισμένη ανάρτηση της Καίτης Φίνου – «Κανείς δε σε ξέχασε»

Εξοργισμένη εμφανίστηκε η Καίτη Φίνου σχετικά με τα όσα έγιναν γνωστά για την εκταφή του σπουδαίου ηθοποιού. 

Η Καίτη Φίνου αφήνει αιχμές κατά του δήμου Ζωγράφου, λέγοντας πως θα μπορούσαν να βρουν τηλέφωνα συγγενών από το ΣΕΗ. Αναλυτικά η ανάρτηση της Καίτης Φίνου:

 

 

«Σταθάκο μου……
Κανείς δεν σε ξέχασε
απ’όλους όσους σ’αγάπησαν πραγματικά.
Έγιναν πράγματα εν αγνοία πολλών και περισσότερο των συγγενών εξ’αίματος – να σημειώσω δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για την εκταφή-…..η κόρη του Μαρία Ψάλτη το έμαθε πριν λίγες ώρες από τα τηλέφωνα που της έκαναν φίλοι της. Είναι θυμωμένη, λυπημένη, εξοργισμένη για όσα λέγονται γιατί δεν την ειδοποίησε ποτέ και κανείς. Δεν θα τον άφηνε ποτέ τον πατέρα της “μόνο του”…….
Ευχαριστεί την Κα Μπαρκουλη που το γνωστοποίησε!
όλα θα διευθετηθούν όπως πρέπει να γίνει, για την ψυχή του….
Ευχαριστεί και το ΣΕΗ και την Αννα Φόνσου για πράγματα που θα μάθετε από τα κανάλια μάλλον,που διψούν για τέτοιες ειδήσεις……
*όσο για μένα (επειδη τον επισκέφθηκα πριν 2 εβδομάδες) έμεινα άφωνη γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε ειδοποιηθεί έστω από το σωματείο.Γιατί κατ’εμέ αφού λέει ο Δήμος πως δεν εύρισκαν κανένα μήπως θα έπρεπε να μάθουν το τηλέφωνο των συγγενών του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών;
Να αναπαυθεί η ψυχή σου Στάθη μου και θα βρίσκεσαι σύντομα εκεί που σου αξίζει.»

Τι είπε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας

 

 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου, αναφέρεται πως οι συγγενείς αναζητήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν. Μάλιστα, τονίζεται ότι η εκταφή έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, όμως ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση δύο ακόμα ετών.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως: «Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών. Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή. Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ