Γάλλος όχι gourmet αλλά gourmand! Καταβρόχθισε 930 γραμμάρια πάπιας μέσα σε 5 μόλις λεπτά

Στους διαγωνιζόμενους προσφέρεται ένα κιλό στήθος πάπιας, ψημένο στη σχάρα

930 γραμμάρια κρέατος σε διάστημα μόλις 5 λεπτών κατάφερε να καταβροχθίσει ένα Γάλλος, ο οποίος και κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό ταχυφαγίας για λάτρεις της πάπιας.

Ο gourmand (σ.σ. λαίμαργος) Μπερνάρ Λασμπά μοιράστηκε το τρόπαιο με τον μεγαλύτερο σε ηλικία διαγωνιζόμενο, έναν 97χρονο που κατάφερε να φάει 350 γραμμάρια σε πέντε λεπτά.

«Προετοιμασία στο σπίτι δεν υπάρχει! Είναι απολύτως φυσιολογικό, έρχομαι ως τουρίστας και συμμετέχω στον διαγωνισμό», λέει ο 60χρονος Λασμπά, μετά την κατάκτηση του 11ου τίτλου του σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Αυτό το ασυνήθιστο «παγκόσμιο πρωτάθλημα», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 και στο οποίο συμμετείχαν σήμερα 13 διαγωνιζόμενοι, διεξάγεται κάθε χρόνο στην κοινότητα Σαραμόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, με εξαίρεση τα προηγούμενα δύο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.

Στους διαγωνιζόμενους προσφέρεται ένα κιλό στήθος πάπιας, ψημένο στη σχάρα, το οποίο πρέπει να φάνε μέσα σε πέντε λεπτά - με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Πάντως, ο βαθμός δυσκολίας σήμερα ήταν μεγαλύτερος λόγω της ζέστης, αφού ο υδράργυρος ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ