Σε καταστολή παραμένει η Υπ. Εργασίας της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της κ. Αιμιλιανίδου

Σε καταστολή θα παραμείνει και τα επόμενα εικοσιτετράωρα η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτηρίου «Υγεία» της Αθήνας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Μαϊου.

Η υπουργός μεταφέρθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο American Medical Center στη Λευκωσία, όπου διαγνώστηκε ότι υπέστη ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας και διακομίστηκε εσπευσμένα με αεροασθενοφόρο στην Αθήνα. Η υπουργός, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ο Πολίτης» ύστερα από πέντε ώρες χειρουργείο, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Υγεία», με την κατάστασή της να θεωρείται κρίσιμη και να επανεκτιμάται τις επόμενες ημέρες. Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο γιος της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, προς τους διαδικτυακούς του φίλους για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της μητέρας του.  Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της κυρίας Αιμιλιανίδου βρίσκεται ο γιος της, η αδελφή της, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Συγκλονισμένος ο Νίκος Αναστασιάδης

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Κύπρου Νιόβη Παρισσινού, η κατάσταση της κυρίας Αιμιλιανίδου είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από την περιπέτεια υγείας της υπουργού Εργασίας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης νέου μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου, ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, είπε ότι έχει συνεχή ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της υπουργού από την πρώτη στιγμή ύστερα από οδηγίες του. Τη Δευτέρα το απόγευμα έφθαθε στην Αθήνα και η υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σημειώνει ότι η κατάσταση της υπουργού, αν και σοβαρή παραμένει σταθερή, κάτι που θεωρείται ενθαρρυντικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ