Lemon Swiss Roll & Amaretti: Η «πλατινένια» πουτίγκα της βασίλισσας - Με κρέμα λεμόνι, σαντιγί & μπισκότα (βίντεο)

Είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού.

Για του Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Έτσι ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της 96χρονης μονάρχη.

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη βασίλισσα. 

«Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ακόμα ότι: «Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ - συνηθίζαμε να την αποκαλούμε "Βασίλισσα των Τράιφλς", Και η βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».

Βήμα - βήμα η συνταγή

Η νικήτρια ανακοινώθηκε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ