Κοσμογονία του Gucci: Η φαντασμαγορική κολεξιόν με τους Maneskin σε ένα μυθικό Κάστρο της Ισπανία (φωτό - βίντεο)

Η Cruise 2023 ήταν εμπνευσμένη από τους αστερισμούς του σύμπαντος... 

To καλοκαίρι πλησιάζει και όλα τα διάσημα fashion brands ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τις Cruise 2023 συλλογές τους. 

Έτσι και ο οίκος Gucci, με τον Alessandro Michele επέλεξε το εμβληματικό Castel del Monte, στην περιοχή Apulia της Ιταλίας για να παρουσιάσει την καινούρια Cruise συλλογή Gucci Cosmogonie,  με έμπνευση από τους αστερισμούς του σύμπαντος. 

 

 

 

 

Για ακόμα μια φορά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του . 

Στον Gucci, ο Michele έχει μεταφέρει τις συλλογές του σε μέρη με εσωτερική, ανησυχητική γοητεία - το Promenade des Alycamps στην Αρλ, μια αρχαία νεκρόπολη, ή τα Musei Capitolini της Ρώμης με θέα τα Fori Imperiali, όπου τα αρχαιολογικά λείψανα εκπέμπουν δονήσεις μεγαλείου και φθοράς.

 

 

 

 

Όσον αφορά όμως τη μαγική σκέψη, το Castel del Monte, όπου επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα συλλογή, σίγουρα ξεπερνά τα προηγούμενα σκηνικά του.

 

 

 

 

Ένα μεγαλοπρεπές φρούριο σε σχήμα οκταγωνικής πυργοειδούς στέψης στη μέση της επίπεδης υπαίθρου της Απουλίας, χτίστηκε γύρω στον 13ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Φρειδερίκο Β', έναν ιδιόρρυθμο μονάρχη - ποιητή, πολύγλωσσο, μαθηματικό και μάγο - ο οποίος προήδρευε μιας εξελιγμένης πολυπολιτισμικής αυλής αστρονόμων, καλλιτεχνών και πολεμιστών αναφέρει η Vogue.

 

 

 

 

 

Κατά την κατασκευή του κάστρου, ο αριθμός οκτώ επαναλαμβανόταν εμμονικά ως ένας απόκρυφος φορέας νοήματος.

Τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν είχαν μια παιχνιδιάρικη διάθεση με glam στοιχεία, τα οποία εντυπωσίασαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον, αντανακλώντας την ουράνια διάθεση και την τελειότητα του ειρηνικού χάους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ