Συνάντηση Τζιλ Μπάιντεν με Μαρέβα, Σοφία & Δάφνη Μητσοτάκη: Τα κομψά σύνολα, τα θερμά λόγια της πρώτης κυρίας (φωτό)

Η αναφορά της Τζιλ στις κόρες του πρωθυπουργικού ζεύγους

Μία ευρεία γκάμα θεμάτων διμερούς, περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος ετέθησαν επί τάπητος κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Τζο Μπάιντεν, αλλά και εν συνεχεία στις διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Τη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Πριν την δεξίωση η Τζιλ Μπάιντεν υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφκσι, η οποία και συνοδευόταν από τις κόρες της Δάφνη και Σοφία Μητσοτάκη.  Οι τέσσερις γυναίκες ήπιαν τσάι και συζήτησαν σε  φιλικό κλίμα, ενώ στη συνέχεια τους ακολούθησαν ο Κυριάκος Μητστάκης και ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η Μπάιντεν φόρεσε ένα κομψό floral φόρεμα, το οποίο και συνδύασε με φούξια γόβες. 

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη από πλευράς της επέλεξε ένα λευκό παντελόνι το οποίο και φόρεσε με μια σκούρα μπλε, σατέν μπλούζα και ένα χρυσό κόσμημα στο λαιμό.

Η Σοφία Μητσοτάκη εμφανίστηκε με ένα σικάτο μαύρο φόρεμα και πέδιλα στο ίδιο χρώμα, ενώ η μικρή της αδερφή επέλεξε ένα μαύρο σακάκι, το οποίο και συνδύασε με μια φούστα σε καφέ αποχρώσεις.

Μάλιστα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κατά την ομιλία της έκανε ειδική αναφορά στο πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας και στις κόρες τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επιτέλους καλωσήρθατε στον εορτασμό των 200 ετών και στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μας. Είναι εκπληκτικό που βλέπω πολλούς φίλους εδώ (...)Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές φορές την Ελλάδα.

Είναι χαρά μου που επιστρέφω αυτή τη φιλοξενία σε εσάς. Είναι τιμή μου που υποδέχομαι τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Τη Σοφία, τη Δάφνη… Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις φιλικές μας σχέσεις».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ