Παραμένει σε καταστολή Κύπρια Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου – Κρίσιμη η κατάστασή της από ρήξη εγκεφαλικής αορτής που υπέστη

Η κατάσταση της κ. Αιμιλιανίδου θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε νέα ανακοίνωση για την αεροδιακομιδή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΖέτας Αιμιλιανίδου, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Υγεία στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κ. Αιμιλιανίδου εισήχθη στην ΜΕΘ λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παραμένει σε καταστολή.

Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Κύπρου μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας κ. Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ