Ταξίδι στην Αμερική & τον Νοσταλγικό Νότο: 15 μέρες από το Ορλάντο, ως το Τενεσί, την Λουιζιάνα, τον Μισισιπή, την Φλόριντα (φωτό)

Το πακέτο απεθύνεται σε άτομα αλλά και σε ομάδες

15 ημέρες και 13 νύχτες στον Νοσταλγικό αμερικανικό Νότο! Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα μοναδικό ταξίδι.

Το πακέτο ξεικινά από 2425€ και απευθύνεται σε άτομα ή ομάδας (2-10 άτομων), ενώ περιλαμβάνει road trips Fly & drive ειδικά σχεδιασμένα από την Manessis Travel.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ - Ορλάντο (Φλόριντα)

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο και με το νοικιασμένο αυτοκίνητό σας κατευθυνθείτε προς το ξενοδοχείο σας. Καλώς ήρθατε στην πρωτεύουσα θεματικών πάρκων του κόσμου! Απολαύστε το βράδυ σας στην Downtown Disney. Με περισσότερα από 170 καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας, είναι βέβαιο πως όλοι θα βρουν κάτι που θα τους ικανοποιήσει, όπως π.χ. μια διαδραστική παράσταση κατά τη διάρκεια του δείπνου, γνωστή με το όνομα "Αραβικές Νύχτες". Τις επόμενες τέσσερις βραδιές θα έχετε όσο χρόνο θέλετε για να απολαύσετε τη μαγεία του Ορλάντο.

2η ΜΕΡΑ Ορλάντο (Φλόριντα)

Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε το θεματικό πάρκο της επιλογής σας.

Πρώτη επιλογή είναι το πάρκο Magic Kingdom, το Μαγικό Βασίλειο, όπου οι φαντασιώσεις της Walt Disney γίνονται πραγματικότητα, με αξιοθέατα φτιαγμένα για τους νέους στο σώμα και τους νέους στην καρδιά. Περνώντας τις πύλες του διάσημου θεματικού πάρκου "Magic Kingdom", ο Μίκυ, η Μίνι, η Χιονάτη, ο Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ και όλη η παλιοπαρέα.

3η ΜΕΡΑ Ορλάντο - Άγιος Αυγουστίνος - Σαβάννα (Τζόρτζια)

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Άγιου Αυγουστίνου, το πρώτο αποικιακό κέντρο της Βόρειας Αμερικής. Εδώ, το μείγμα της ισπανικής, αγγλικής και αμερικανικής κουλτούρας ζωντανεύει. Εξερευνήστε την ιστορική περιοχή με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολλά και ενδιαφέροντα καταστήματα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης, το σημαντικότερο είναι το Εθνικό Μνημείο  Castillo de San Marcos, ένα αμυντικό φρούριο του Αγίου Αυγουστίνου, που αποτελεί το παλαιότερο αποικιακό οχυρό στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες (1672).

4η ΜΕΡΑ - Σαβάννα - Τσάρλεστον (Νότια Καρολίνα)

Κατά τη σημερινή σας διαδρομή προς το Τσάρλεστον (Charleston) μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μποφόρ (Beaufort) της Νότιας Καρολίνας. Αυτή η μικρή πόλη διατηρεί σχεδόν 100 προπολεμικά και προ-επαναστατικά σπίτια. Ένας ωραίος τρόπος για να γνωρίσετε την πόλη και να θαυμάσετε τον παλιό νότο στην αρχιτεκτονική και τους κήπους των ιστορικών κατοικιών και κτιρίων της, είναι με ιππήλατη άμαξα.

5η ΜΕΡΑ Τσάρλεστον - Ατλάντα (Τζόρτζια)

Σήμερα θα αναχωρήσετε για την Ατλάντα (Atlanta), την πρωτεύουσα της πολιτείας Τζόρτζια, μια σπουδαία πόλη του νότου και ένα πολυσύχναστο μέρος, όπου το παρελθόν με το παρόν συγκρούονται. Η Ατλάντα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή, που γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Εδώ φιλοξενήθηκαν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνεςτο 1996 και εδώ έχουν την έδρα τους η Coca Cola, το 24ωρο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η αεροπορική εταιρία Delta Airlines κ.ά. Στο γραφικό Midtown και στο πολυτελές Buckhead θα βρείτε ενδιαφέροντα καταστήματα και εστιατόρια. 

6η ΜΕΡΑ Ατλάντα - Cherokee Indian Reservation - Smoky Mountains - Γκάτλινμπεργκ (Τενεσί)

Κατευθύνεστε σήμερα προς την αγροτική πλευρά του Τενεσί, μέσω του Cherokee Indian Reservation (Ινδιάνικος Καταυλισμός των Τσερόκι). Το 1838, περίπου 14.000 Ινδιάνοι Τσερόκι που ζούσαν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, συνελήφθησαν (στα πλαίσια της πολιτικής της "Ινδιάνικης Μετατόπισης" του προέδρου Άντριου Τζάκσον, μια διαδικασία που περιελάμβανε την συστηματική γενοκτονία, κλοπή της περιουσίας και και ολική υποδούλωσή τους) από ομοσπονδιακά στρατεύματα και βάδισαν προς την Οκλαχόμα, μακριά από την πλούσια και εύφορη προγονική τους γη, την οποία οι λευκοί ήθελαν να "αξιοποιήσουν". 

7η ΜΕΡΑ Γκάτλινμπεργκ - Νάσβιλ (Τενεσί)

Πρωινή αναχώρηση για το Νάσβιλ (Nashville), την πρωτεύουσα της πολιτείας Τενεσσί. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ (Cumberland) στο βορειο-κεντρικό τμήμα της πολιτείας. Το Νάσβιλ είναι γνωστό ως "Μιούσικ Σίτι" (Music City), δηλαδή "Πόλη της Μουσικής" από το 1925, όταν ο Grand Ole Opry ξεκίνησε εδώ τις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Σήμερα θεωρείται η πρωτεύουσα της μουσικής βιομηχανίας, η καρδιά και η ψυχή της μουσικής κάντρυ (country). Θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Country Music Hall of Fame and Museum. Εδώ εκτίθεται μια τεράστια συλλογή, που απεικονίζει την ιστορία της μουσικής country.

8η ΜΕΡΑ Νάσβιλ - Μέμφις (Τενεσί)

Μια ακόμα πόλη-θρύλος της αμερικάνικης μουσικής του νότου σας περιμένει σήμερα, η πόλη στην οποία ανδρώθηκαν τα Μπλουζ και γεννήθηκε το Ροκ εν Ρολ, το Μέμφις, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας Τενεσσί, στα νότια της συμβολής των ποταμών Γουλφ και Μισισιπή. Είναι η πόλη που κυοφόρησε ακτινοβόλα αστέρια του μουσικού στερεώματος - η πόλη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ, του θρύλου της κάντρυ Τζόνι Κας, του πατέρα των μπλουζ Γιούλιαμ Κρίστοφερ Χάντι, του βασιλιά των μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ και της βασίλισσας της σόουλ Αρέθα Φράνκλιν. Η πρώτη στάση σας θα πρέπει να γίνει στην θρυλική έπαυλη του Έλβις, την Γκρέισλαντ (Graceland), που αγόρασε το 1957 ο  ο 22άχρονος τότε  δισεκατομμυριούχος σταρ. 

9η ΜΕΡΑ Μέμφις - Νάτσεζ (Μισισιπή)

Εξακολουθήστε να διερευνάτε τις παραδόσεις του παλιού νότου, καθώς οδηγείτε προς το Νάτσεζ (Natchez), τον παλαιότερο οικισμό στις όχθες του Μισισιπή, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Βόρειας Αμερικής (5.790 χιλιόμετρα). Στις όχθες του, στον αμερικάνικο νότο, γεννήθηκαν τα μπλουζ, τα σπιρίτσουαλς και η τζαζ. Η ιστορική αυτή πόλη είναι γνωστή για τη διατήρηση πολλών προπολεμικών  κατοικιών (Antebellum Houses) - πριν από τον εμφύλιο, ζούσαν εδώ οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ και η κληρονομιά που άφησαν περιλαμβάνει εντυπωσιακές επαύλεις με πολυτελείς εσωτερικούς χώρους. 

10η ΜΕΡΑ Νάτσεζ - Νέα Ορλεάνη (Λουιζιάνα)

Σήμερα σας περιμένει η Νέα Ορλεάνη, το λίκνο της μουσικής τζαζ, μια σύγχρονη, φιλελεύθερη πόλη με αυθεντική ψυχή, το 60% τουλάχιστον των κατοίκων της οποίας, είναι Αφροαμερικανοί. Η παλαιότερη γειτονιά της "Crescent City" είναι η Γαλλική συνοικία (French Quarter), η ψυχή της πόλης. Ιδρύθηκε το 1718 και η αρχιτεκτονική της αντανακλά επιρροές από την Ισπανία, τη Γαλλία, την κρεολέζικη Καραϊβική και τις Η.Π.Α. 

11η ΜΕΡΑ - Νέα Ορλεάνη (Λουιζιάνα)

Η Νέα Ορλεάνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική της κληρονομιά, την κουζίνα της, την αρχιτεκτονική της, τη μουσική της, το ετήσιο καρναβάλι Mardi Gras και τις διάφορες άλλες τοπικές της γιορτές. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές πόλεις της Αμερικής. Η ζωντάνια και το αμίμητο στυλ της πόλης της έδωσαν το προσωνύμιο Big Easy. Πρωτεύουσα του βουντού και της τζαζ, πατρίδα του Λιούις Άμστρονγκ, που το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο και σε ένα πάρκο της πόλης, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, γνωστών ή άγνωστων στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτή την ιστορική πόλη. 

12η ΜΕΡΑ - Νέα Ορλεάνη - Ταλαχάσι (Φλόριντα)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσετε για την όμορφη πρωτεύουσα της Φλόριντας, το Ταλαχάσι. Στην πορεία σας, αξίζει να σταματήσετε στο Μόμπαϊλ (Mobile) της Αλαμπάμα και να επισκεφθείτε το μοναδικό πολεμικό πλοίο Αλαμπάμα (μουσείο τώρα) που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Περλ Χάρμπορ. Μετά την επίσκεψή σας, μπορείτε να γευματίσετε κατά μήκος της προκυμαίας και να συνεχίσετε για το Ταλαχάσι. Με τους κυματιστούς λόφους και τους δρόμους της γεμάτους από βελανιδιές, το Ταλαχάσι αψηφά τα στερεότυπα που πολλοί άνθρωποι έχουν για τη Φλόριντα.

13η ΜΕΡΑ - Ταλαχάσι - Ορλάντο (Φλόριντα)

Υπολογίστε περίπου έξι ώρες για να φθάσετε στο Ορλάντο, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσετε μία από τις πολλές νυχτερινές παραστάσεις και να απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο την τελευταία βραδιά του ταξιδιού σας.

14η ΜΕΡΑ - Ορλάντο (Φλόριντα)

Αναχωρήστε σήμερα για το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο. Πτήση για Αθήνα

15η ΜΕΡΑ - Αθήνα

 Άφιξη στην Αθήνα 

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Αμερική.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ