Novak Djokovic: «Γενέθλια» για τον Σέρβο τενίστα με 1000 νίκες! Μετά τους Connors, Federer, Lendl & Nadal (φωτό & βίντεο)

Έγινε μόλις ο 5ος τενίστας στην ιστορία που φτάνει σ' αυτόν τον συγκλονιστικό αριθμό

O πολύ σπουδαίος Novak Djokovic έγινε ο 5ος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τις 1.000 νίκες καριέρας, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε τη συμμετοχή στον 55ο Masters τελικό στην καριέρα του, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Casper Ruud.

Ο Djokovic ήταν εκπληκτικός, καταφέρνοντας μνα κερδίσει τον Ruud με 6-4, 6-3 και να κάνει δικό του το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, έδειχνε από τις προηγούμενες εβδομάδες πως σε κάθε αγώνα του πλησίαζε όλο και περισσότερο το καλύτερό του επίπεδο, ένα επίπεδο που φαίνεται να έχει βρει τις τελευταίες ημέρες στη Ρώμη, τον τελευταίο σταθμό πριν το μεγάλο ραντεβού του Roland Garros.

 

 

 

 

Στο 1ο σετ ο Nole προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1 και ξεκαθάρισε νωρίς τα πράγματα. Ο Ruud φυσικά και δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει σε 5-4, αλλά ο Σέρβος δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το σετ στη δεύτερη προσπάθειά του από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Ruud συνέχισε να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και να ανταγωνίζεται στα ίσα τον Djokovic και στο 2ο σετ, ο Σέρβος όμως έκανε το μεγάλο break στο 7ο game, το οποίο είχε 3 ισοπαλίες και 3 σβησμένα break points από τον Ruud, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Αυτό απλοποίησε αρκετά τα πράγματα για τον Novak, που κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και με νέο break "κλείδωσε" τη νίκη του σε 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν φυσικά η 1.000ή νίκη καριέρας του Djokovic, που έγινε μόλις ο 5ος τενίστας στην ιστορία που φτάνει σ' αυτόν τον συγκλονιστικό αριθμό, μετά από τους Jimmy Connors (1.274), Roger Federer (1.251), Ivan Lendl (1.068) και Rafael Nadal (1.051).

 

 

Ταυτόχρονα, προκρίθηκε στον 55ο τελικό του σε ένα Masters, διεκδικώντας τον 38ο Masters τίτλο του, κατηγορία που έχει ήδη τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία. Στη Ρώμη θα είναι ο 12ος τελικός του και θα διεκδικήσει την 6η νίκη του, ενώ συνολικά στην καριέρα του θα βρεθεί σε τελικό για 125η φορά και θα διεκδικήσει το 87ο τρόπαιό του (86-38), σύμφωνα με το tenisnews.gr.

Στον σημερινό τελικό θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που χθες απέκλεισε τον Alexander Zverev με 2-1 σετ. Θα είναι η 9η συνάντηση του Djokovic με τον Τσιτσιπά, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει τις 6 από τις 8 προηγούμενες (6-2), συμπεριλαμβανομένων όλων όσων έχουν παίξει στο χώμα (4-0). Η τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι ήταν στον τελικό του Roland Garros, όπου ο Σέρβος είχε επιστρέψει από 2 σετ πίσω για να πάρει τη νίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ