Βίντεο από Piazza di Spagna: Σαουδάραβας εκκεντρικός «κατέβηκε» με Maserati τα σκαλιά μέσα στα άγρια μεσάνυχτα

Προκάλεσε ζημιές και συνελήφθη

Ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στη Ρώμη για πρόκληση σοβαρών ζημιών σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας, αφού κατέβηκε με μια νοικιασμένη Maserati τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Ο 37χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου αφού η αστυνομία εντόπισε την ταυτότητά του, μέσα από ένα βίντεο CCTV και επικοινώνησε με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε, ανέφερε η αστυνομία της Ρώμης στο Facebook.

Στο βίντεο από κάμερες παρακολούθησης, φαίνεται το πολυτελές αυτοκίνητο να έρχεται από τον πεζόδρομο της Trinità dei Monti και να κατεβαίνει, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, τα περίφημα ισπανικά σκαλοπάτια.

Το αμάξι κατέβηκε τα πρώτα σκαλιά και στη συνέχεια φαίνεται να σταματά και κάποιος να βγαίνει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά. 

Σύμφωνα με τον οργανισμό πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης η Maserati έσπασε δύο από τα σκαλοπάτια, το 16ο και το 29ο σκαλί. Ορισμένες ζημιές αποκαταστάθηκαν προσωρινά, ωστόσο θα χρειαστεί επιπλέον δουλειά.

«Ευρεία θρυμματίσματα, γρατσουνιές, εκδορές και εναποθέσεις και στις δύο ράμπες του δεύτερου επιπέδου, που οφείλονται στο ίδιο συμβάν» ανακαλύφθηκαν επίσης, είπε ο οργανισμός σύμφωνα με το businessinsider.com, που επικαλείται το CNN.

Τα Ισπανικά Σκαλιά χτίστηκαν τον 18ο αιώνα και έχουν γίνει ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της Ρώμης.

«Εμφανίστηκαν» στην ταινία του 1953 "Roman Holiday", με πρωταγωνιστές την Audrey Hepburn και τον Gregory Peck, ενώ αναφέρονται επίσης στο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald "Tender Is the Night" και στο κομμάτι "When I Paint My Masterpiece" του Bob Dylan.

Το 2016 ο οίκος Bulgari χρηματοδότησε τις εργασίες για την αποκατάσταση των σκαλιών, οι οποίες και κόστισαν 1,5 εκατ. ευρώ (1,6 εκατ. δολάρια).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ