Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» & η Μιμή Ντενίση στο Παρίσι - μετά το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες (φωτό)

«Μια υπέροχη βραδιά στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι!!»

Η Μιμή Ντενίση και η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έχουν κερδίσει διεθνή αναγώριση και «ταξίδεψαν» μεταξύ άλλων σε Παρίσι, Βερολίνο Λος Άνζτελες και Νέα Υόρκη.

Η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας έχει δημοσιεύσει στην σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες από την υπέροχη βραδιά που διοργάνωσαν στην ελληνική Πρεβσεία στην γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και από την προβολή της ταινίας στη Νέα Υόρκη και στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

 Παράλληλα η «Σύρνη μου Αγαπημένη» έκανε στιος 9 Μαΐου πρεμιέρα και στο φεστιβαλ του Λος Άντζελες.

Φωτογραφίες: Facebook

«Μια υπέροχη βραδιά στην Ελληνική Πρεσβεια στο Παρισι!! Η πρεσβειρα μας  Αγη Μπαλτα οργάνωσε μια βραδιά για την πρεμιέρα της ταινίας μας Σμύρνη μου αγαπημένη που θα προβληθεί απόψε!! Φυσικά με την βοήθεια της δραστήριας Κατερίνας Ξυλα που διευθύνει το centre Hellenique !!

Οι ομιλίες του υφυπουργού Αγγέλου Συρίγου της καθηγήτριας Marie Carmen Smyrnelis  έδωσαν όλη την ατμόσφαιρα της ξεχασμένης πόλης αλλά κ της καταστροφής!! Η δικη μου ήταν περισσότερο μια αναδρομή στο έργο μου από την αρχή το θεατρικό έργο μέχρι την ταινια. Άπειρος κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του.

Ο μητροπολίτης οκ Δημήτριος ο Πρεσβης της Κυπρου κ Σιακαλης η Πρεσβειρα της Αρμενίας Hasmik Tolmajian η πρεσβειρα στην UNESCO Μαρια Διαμαντοπουλου ο Πρεσβης της UNESCO Christian ter Stepanian η Αλεξανδρα Μητσοτακη η Ευρωβουλευτής με τον Μακρον Χρυσα Ζαχαροπουλου ο παραγωγος Jean Philippe Aunercier o Marc Becon οι συγγραφείς Tom wolf κ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Φωτογραφίες: Facebook

Η πρόεδρος του institut Hellenique de la diplomatie δικηγόρος Γεωργια Κούβελα οι δικηγόροι Μάνος Αθανασίου κ Καζαρος Πανουργιας ο dr Παντελής Κάρας η Καθηγητρια της Σορβόνης Αλκηστις Σοφού. Το ζεύγος Οbolenski. Κ πολλοί ακόμα Γάλλοι κ Έλληνες που ενδιαφέρονται για την εξάπλωση του Ελληνικού πολιτισμού κ για την στήριξη της προσπάθειας μας μέσω της ταινίας της Σμυρνης.  Τους ευχαριστω όλους όπως κ τους δημοσιογράφους των Γαλλικών mme».

Σε δεύτερη ανάρτησή της η Μιμή Ντενίση γράφει τα εξής: «Από την προβολή της ταινίας Σμύρνη μου αγαπημένη στην Νέα Υόρκη. Ευχαριστούμε!!το κοινό που πάντα μας χαρίζει απλόχερα την αγαπη κ την στήριξη του!! Κ τον Εθνικό Κήρυκα για την ωραία ανταπόκριση. Τον Σεπτέμβρη θα είναι κι εγώ εκεί στις επετειακές προβολες!!» διαβάζουμε σε μια από τις αναρτήσεις.

Όσον αφορά το Βερολίνο η Ντενίση ανέφερε στο post της: «Μεγάλη χαρα για μενα η πρεμιέρα της Σμυρνης μας στο Ελληνικο Φεστιβαλ του Βερολίνου . Σε μια κατάμεστη αίθουσα με πάνω από 500 άτομα Γερμανοί Έλληνες κ Τούρκοι είδαν την ταινια την οποία καταχειροκρότησαν! Στην συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στο κοινό την διοργανώτρια Σοφια Σταυριανιδου την Ταμίλα Κουλιεβα κ εμένα οι ερωτήσεις ήταν πολλές κ ουσιαστικές!!

Κ φυσικά όπως έχω διαπιστώσει κανείς σχεδόν εκτός Ελλάδας δεν γνωρίζει για την καταστροφη της Σμύρνης  για την γενοκτονία των Ποντίων κ γενικά για την ιστορία των Ελλήνων στην Μικρασια.  Χάρηκα ιδιαίτερα την συζήτηση με Τούρκους φοιτητές που τους άρεσε πολύ κ έλεγαν καιρός να αποδεχτούμε την Ιστορία μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για την άψογη παρουσίαση κ διεξαγωγή καθώς κ στην Πρεσβειρα της Ελλάδας Μαρα Μαρινάκη που αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια προβολής της Ελλάδας !! Ο παραλληλισμός που έγινε από πόλλους της σημερινής καταστροφής της Ουκρανίας με εκείνης του 1922 τραγικά αληθινός!!

Δεν είναι πόλεμος αυτός που συμβαίνει εκεί. Δεν είναι πόλεμος να σκοτώνεις αμάχους παιδια γυναίκες γεροντάκια.. να κείτονται νεκροί στους δρόμους.. να ανοίγονται ομαδικοί τάφοι… τι διαφορά έχει το σήμερα από τότε;; Γι αυτό χρειάζεται η αλήθεια..

Γι αυτό πρέπει να μαθαίνονται οι παλιές κ οι νέες καταστροφές αλλά κ οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές. Γι αυτό η Ιστορία δεν είναι ποτέ παλια είναι αυτή που οδηγεί κστο μέλλον. Όσο την κρύβουμε κάτω από το χαλί θα επαναλαμβάνεται  ίδια.

Το Βερολίνο ήταν η αρχή της Ευρωπαϊκής πορείας της ταινίας Σμύρνη μου αγαπημένη. Ελπίζω να έχει την ίδια αποδοχή παντού γιατί πιστεύω πως η ιστορία της Σμυρνης είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα του παρελθόντος που δυστυχώς αγνοήθηκε κ επαναλαμβάνεται άλλου».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ