Καλλονή Κύπρια της Εθνικής Φρουράς καταπλακώθηκε από στρατιωτικό τζιπ & πέθανε - Θλίψη στην Μεγαλόνησο για την Νάταλυ

Συγκλονίζει από χθες το παγκύπριο η είδηση του θανάτου της 27χρονης Δεκανέα ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου.

Τραγωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Νάταλυ προσλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά πριν από έξι μήνες και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Το χρονικό

Όπως δήλωσε στο politis.com.cy ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, το ατυχές περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης. Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό, αλλά από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ο οδηγός του οχήματος, που ήταν εθνοφρουρός, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα, τύπου τζιπ, να ανατραπεί. Η Νάταλυ έμεινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάτω από το όχημα. Στο σημείο έσπευσε το ασθενοφόρο του στρατοπέδου και την μετέφερε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από το συμβάν  τραυματίστηκαν ελαφρώς ο οδηγός του οχήματος, καθώς και ακόμα ένας επιβαίνοντας.

Στο νοσοκομείο, το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να την συνεφέρει με μηχανική υποστήριξη, κάτι που αρχικά είχε επιτυχία αφού ο οργανισμός της Νάταλυς αντέδρασε και ακολούθως την μετέφεραν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί η 27χρονη υπέστη δύο ανακοπές και στη συνέχεια κατέληξε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου, είπε πως η Νάταλυ έφερε πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα, βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα στο πρόσωπο.

Έρευνες από την Αστυνομία

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ σημείωσε ότι πλέον τη διερεύνηση του θέματος θα αναλάβει η Αστυνομία, με σκοπό να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ερωτηθείς σχετικά αν υπάρχουν ευθύνες στον στρατό, ο κ. Πιερής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και συνέστησε να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας.

Έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή για την 27χρονη Νάταλι-Τρέχει διπλή έρευνα

Φως στα αίτια θανάτου της 27χρονης Νάταλις Νεοφύτου που τραυματίστηκε μετά από τροχαίο, κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έριξε η νεκροτομή επί της σορού της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως διαφάνηκε από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησαν επί της σορού, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαφάνηκε ότι ο θάνατος της άτυχης 27χρονης επήλθε από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας διόρισε ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος αναμένεται να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ έρευνες διεξάγονται και από πλευράς Αστυνομίας. 

4216870219562201 image

Ο ερευνώντας λειτουργός για την Εθνική Φρουρά, είναι ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο οποίος θα ερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πάντως, οι προκαταρκτικές ενδείξεις δείχνουν ότι κάτι πήγε λάθος και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ωστόσο θα αναμένει όπως είπε, τα αποτελέσματα τις έρευνας.

Ο κ. Πιερή σημείωσε πως, «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πως έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο».

Τόνισε μάλιστα ότι διερευνάται εξάλλου και γιατί η ΣΥΟΠ βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος. «Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω». Ένα άλλο στοιχείο που διερευνάται είναι ποιος εκπαίδευε ποιον και βρίσκονταν τα τρία άτομα στο όχημα.

Σημειώνεται ότι το πρωί ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ Δημόκριτο Ζερβάκη μετέβησαν στο στρατόπεδο στις 9.00 σήμερα το πρωί για να ενημερωθούν επί τόπου από τον ερευνώντα λειτουργό για τις πρώτες εντυπώσεις και ενδείξεις που υπάρχουν για το δυστύχημα.

 

4216870300683241 image

Το Σάββατο η κηδεία

Μετά τη νεκροτομή επί της σορού, η άτυχη Νάταλι θα κηδευτεί στο χωριό της, στα Κονιά. Σύμφωνα με ανάρτηση από πρόσωπο της οικογένειας στο διαδίκτυο, η κηδεία θα τελεστεί στις 15:00 το απόγευμα του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, «θα γίνονται εισφορές  στην εκκλησία για να γίνει αγιογραφία της Παναγίας εις μνήμη της. Η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο των Κονιων. Η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια».

Πάντως, ο Υπουργός Άμυνας προωθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο ως ελάχιστο φόρο τιμής η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη.

4216870406920603 image

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι, το ατύχημα σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, την ώρα που η 27χρονη επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η Νάταλι Νεοφύτου να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της αναφέρει το reporter.com.cy

Σύμφωνα με τον δρ. Χρύσανθο Γεωργίου, που ανέλαβε την 27χρονη αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, «λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών, σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, όπου είχαμε επεισόδιο ανακοπής». 

4216870551066451 image

 Στη συνέχεια, η νεαρή οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν, με τον κ. Γεωργίου να αναφέρει πως «οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με τη ζωή».

Σημειώνεται ότι στο όχημα επέβαιναν επίσης, δόκιμος έφεδρος αξιωματικός και κληρωτός οπλίτης. Τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό.  

Η είδηση του θανάτου της άτυχης Νάταλις, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους της, αλλά και όσους την γνώριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη αποφάσισε να υπηρετήσει στο στράτευμα και προσλήφθηκε με την εντέκατη σειρά κατάταξης, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου 2021 και υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Κόρνου. ΣΥΟΠ, ήταν και ο αδελφός της, ωστόσο σε άλλο στρατόπεδο από αυτό που υπηρετούσε η 27χρονη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ