Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Kuzina: Θέα στην Ακρόπολη, την Στοά του Αττάλου στον Λυκαβηττό - Η ωραιότερη ταράτσα της Αθήνας & φαγητό με την υπογραφή Άρη Τσανακλίδη

Με βασικό concept τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές υπό τον καταξιωμένο chef Άρη Τσανακλίδη, η Kuzina έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην συνείδηση όλων των λάτρεων της γαστρονομίας


Στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από τη σκιά του ναού του Ηφαίστου στον γραφικό πεζόδρομο της Αδριανού, βρίσκεται η μοναδική Kuzina.



Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής και επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους επισκέπτες: την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από την tarazza του εστιατορίου που κόβει την ανάσα!

Με βασικό concept τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές υπό τον καταξιωμένο chef Άρη Τσανακλίδη, η Kuzina έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην συνείδηση όλων των λάτρεων της γαστρονομίας, ισορροπώντας θαρραλέα μεταξύ της παραδοσιακής και γαστρονομικής ευρηματικότητας.

Το ζεστό, απέριττο περιβάλλον σε συνδυασμό με την μοναδική θέα και το εμπνευσμένο menu έχουν συντελέσει στην επιτυχία της Kuzina και στην απονομή ποικίλων διακρίσεων.

Από το 2007, η Kuzina προτείνεται από τον οδηγό Michelin, από τον οδηγό Gogobot και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο με βάση το BBC.

Ο Chef

O Άρης Τσανακλίδης τελειώνοντας τις σπουδές του στον τομέα των πολιτικών επιστημών, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του και να σπουδάσει την τέχνη της γαστρονομίας στο Culinary Institute of America.

kuzina.gr

Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια στην Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ουάσιγκτον, την Ιαπωνία, το Χόνγκ Κονγκ, το Μεξικό και τις Παρθένες Νήσους. Ο πλούτος αυτός σε εικόνες, γεύσεις, χρώματα και κουλτούρες ήταν που καθόρισε την γαστρονομική προσωπικότητα του Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος από το 1992 που επέστρεψε στην Ελλάδα καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον ευφάνταστους και δημιουργικούς chef, με έντονες fusion διαθέσεις και προτάσεις.

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Kuzina και παρουσιάζει δημιουργίες του τόπου μας, μαγειρεμένες με βάση τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής φύσης δίνοντας μια δημιουργική και fusion διάσταση, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές μαγειρικής στην Ελληνική τηλεόραση.

 

Tarazza

Στον δεύτερο και τελευταίο όροφο αποκαλύπτεται η διάσημη Tarazza της Kuzina που λειτουργεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και μαγεύει τους θαμώνες της, προσφέροντας τους την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία υπό το φως των κεριών και του έναστρου ουρανού της Αθήνας, με θέα στον ναό της Ακρόπολης και του Ηφαίστου.

To μενού

Το menu αλλάζει δύο φορές το χρόνο, βασισμένο στα φρέσκα υλικά της κάθε εποχής, προκειμένου να προσφέρει πιο «δροσερές» επιλογές το καλοκαίρι και πιο «ζεστές» γεύσεις το χειμώνα, διατηρώντας πάντα όμως ορισμένες δημιουργίες που αποτελούν τις σταθερές αξίες της Kuzina.

Φωτό από: Kuzina


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ