Κοστιέρα Αμαλφιτάνα & bella Νάπολη - ένα μοναδικό ταξίδι: Αμπελώνες, δάση καστανιάς & πανέμορφα χωριά (φωτό)

Ακούστε το σαγηνευτικό τραγούδι των Σειρήνων, όπως ο Οδυσσέας

Η Costiera Amalfitana, η Ακτή Αµάλφι, είναι μια δαντελωτή λωρίδα γης μήκους 70 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της χερσονήσου του Σορέντο, ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο.

Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά τμήματα της Ιταλικής ακτογραμμής, με τον σμιλεμένο στον κατακόρυφο βράχο φιδίσιο δρόμο Stada Stratale 163 να την διατρέχει, χαρίζοντας υπέροχη θέα στο βαθύ μπλε της Τυρρηνικής θάλασσας και στο σκούρο πράσινο των βουνών Λαττάρι.

Αμπελώνες, περιβόλια με εσπεριδοειδή, ελιές και δάση καστανιάς, πανέμορφα χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των λόφων, γραφικά ψαροχώρια και κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις, απόκρυφες ακρογιαλιές και πολυσύχναστες παραλίες, δημιουργούν το σκηνικό μιας από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παράκτιες ζώνες της Ευρώπης, που έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες ταινίες και βιβλία και που από το 1997 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολουθείστε τα βήματα του Γκαίτε, του Νίτσε, του Βάγκνερ και τόσων άλλων, ακούστε το σαγηνευτικό τραγούδι των Σειρήνων, όπως ο Οδυσσέας, απολαύστε ένα λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε και αφεθείτε να σας παρασύρει ο κοσμοπολίτικος αέρας της δεκαετίας του ’60. …"Ο Mia Bella Napoli"!!!

Τα Manessia Travel λοιπόν έχουν να μας προτείνουν πακέτο εκδρομής με τις αναχωρήσεις να είναι στις 9 και 10/6. Η τιμή ξεκινά από 595€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

5 μέρες Νάπολη, Σορρέντο, Κάπρι, Ποζιτάνο, Αμάλφι. Διαμονή επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ - Αθήνα - Ρώμη - Νάπολη, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την ITA (ex. ALITALIA) για την Ρώμη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, την πολύχρωμη, ζωντανή και γοητευτική Νάπολη, την γενέτειρα του τενόρου Ενρίκο Καρούζο, την πατρίδα του Πουλτσινέλα (πρόσωπο της Κομέντια ντελ’ Άρτε), της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese.

2η ΜΕΡΑ - Νάπολη - Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita - Νάπολη

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι. Φθάνοντας στην Marina Grande θα ανέβουμε με ιδιωτικά λεωφορειάκια (έξοδα ατομικά) στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, την Χώρα.

3η ΜΕΡΑ - Νάπολη - Σαλέρνο - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι, (Ραβέλλο) Σαλέρνο - Νάπολη

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην "μητρόπολη της ακτής", το γραφικό Αμάλφι.

4η ΜΕΡΑ - Νάπολη - Σορρέντο - Ρώμη

Πρωινή αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο, όπου κατά την περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ θα γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την "Αιώνια Πόλη", Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - Ρώμη, Ξενάγηση πόλης - Αθήνα

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές. Περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, θα διασχίσουμε την πλατεία Βενετίας, όπου θα δούμε το Παλάτσο...

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ