Αγίου Πνεύματος στη Βιέννη: Αυτοκρατορικό μεγαλείο, μπαρόκ αρχιτεκτονική, καφέ με "άρωμα" ιστορίας (φωτό)

Ελάτε να δούμε τα επιβλητικά παλάτια, τις εκκλησίες, τα μνημεία, τα πάρκα

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, σαγηνεύει κάθε επισκέπτη!

Αυτοκρατορικό μεγαλείο, μπαρόκ αρχιτεκτονική, συλλογές εκπληκτικών έργων τέχνης, βόλτες με φιάκερ, ρομαντικά δείπνα στο φως των κεριών… Ελάτε να δούμε τα επιβλητικά παλάτια, τις εκκλησίες, τα μνημεία, τα πάρκα, να ακούσουμε τις γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη, να επισκεφθούμε τα φημισμένα καφέ με "άρωμα" ιστορίας.

Και ακόμα, να επισκεφθούμε τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση, το Μάγιερλινγκ, την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν και, αν θέλετε, να φθάσουμε μέχρι το περίφημο "Κάστρο του Αλατιού", το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ ή και στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, την "μικρή Βιέννη"!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν πακέτο εδρομής για του Αγίου Πνεύματος με τις αναχωρήσεις να είναι στις  10/6 και την τιμή να ξεκινά από 445€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

5 μέρες Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν, (Σάλτσμπουργκ, Μπρατισλάβα). Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ - Αθήνα - Βιέννη, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη με AUSTRIAN. Άφιξη και περιήγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. (www.roomz-hotels.com). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ - Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσμίου φήμης μουσεία της, ακόμα και να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με ένα φιάκερ - την περίφημη ιππήλατη άμαξα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ - Βιέννη, Ελεύθερη μέρα Προαιρετικά: Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι.

4η ΜΕΡΑ - Βιέννη, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή στην Μπρατισλάβα

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια εκδρομή σε μία από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αυτή της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα ή η "μικρή Βιέννη", όπως συχνά αποκαλείται, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, με το υγρό στοιχείο να προσθέτει μια ακόμα πινελιά στη φυσική ομορφιά της

5η ΜΕΡΑ - Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πύργο των Λιχτενστάιν, της γνωστής οικογένειας που διοικεί το πριγκηπάτο μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, την περιοχή του Μάγιερλινγκ, γνωστή από το τραγικό ειδύλλιο του διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στη Βιέννη

*Φωτογραφίες via manessiatravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ