Χριστίνα Κοντοβά: Οι δύο άτυχες εγκυμοσύνες και η υιοθεσία της μικρής Ada - «περάσαμε ελέγχους, δικαστήριο…» (βίντεο)

Οργανώνει την βάφτιση της κορούλας της

Η Χριστίνα Κοντοβά έκανε live στο Instagram μαζί με την Σίσσυ Χρηστίδου και η σχεδιάστρια μόδας μίλησε μεταξύ άλλων για την μητρότητα και την υιοθεσία της κόρης της Ada, ενώ εξομολογήθηκε ακόμα πως είχε δύο άτυχες εγκυμοσύνες.

Η Κοντοβά αποκάλυψε παράλληλα ότι οργανώνουν την βάφτιση της μικρής και πως η γνωστή παρουσιάστρια θα είναι η νονά της.

Ειδικότερα μιλώντας για την κορούλα της ανέφερε: «Φέτος είμαι επίσημα μαμά, και πέρσι είχα την Ada, αλλά φέτος είμαι μητέρα της και στα χαρτιά. Όταν βρεθήκαμε με την Ada, μιλούσε μια τοπική διάλεκτο της Ουγκάντα. Από την πρώτη στιγμή της μιλούσα ελληνικά και με το attitude ότι καταλαβαίνει. Έχει μια κλίση στις γλώσσες».

Και συνέχισε λέγοντας για τις άτυχες εγκυμοσύνες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας: 

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το λέω εγώ που έχω μείνει δυο φορές έγκυος και οι δύο εγκυμοσύνες δεν έχουν πετύχει. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις από κάπου. Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Ουγκάντα, περνάς από εξετάσεις, επιτροπές. Εγώ έμεινα εκεί 13 μήνες αλλά αυτό θεωρείται και γρήγορο. Η αναδοχή είναι μίνιμουμ 12 μήνες.

Περάσαμε δυο φορές πάνελ, είχαμε κοινωνική λειτουργό που μας έκανε ελέγχους, δικαστήριο, ήταν μεγάλη η διαδικασία. Ειδικά οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Τα παιδιά προσαρμόζονται, δένονται πιο εύκολα μαζί σου, το δύσκολο είναι εσύ να δεθείς μαζί τους».

Ακόμα η σχεδιάστρια μόδας μίλησε για το αν σκέφτεται να «χαρίσει» ένα αδερφάκι στην κορούλα της με την ίδια να λέει:

«Δεν μας το έχει συζητήσει καθόλου και ελπίζω να μην το κάνει. Δεν ξέρω αν θα έμπαινα ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Θα δούμε. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο ή να κάνω βιολογικό παιδί ή να υιοθετήσω ξανά. Αυτή τη στιγμή θέλω να απολαύσω το τώρα».

Όσον αφορά το θέμα του ρατσιμού είπε ότι:  «Έχω σκεφτεί το κομμάτι του ρατσισμού. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι το παιδί θα έχει ρατσισμό και είναι κοντό, χοντρό, οτιδήποτε. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Όταν άρχισα να έχω συναισθήματα για την Ada, αυτό με φόβιζε όλο και πιο πολύ. Αυτά τα έλεγα πριν το γνωρίζω, το έβλεπα και λίγο τουριστικά.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν το έχουμε αντιμετωπίσει και ούτε πρόκειται να την προετοιμάσω για κάτι τέτοιο. Θέλω να την προετοιμάσω να αγαπάει τον εαυτό της, να είναι σίγουρη για αυτό που είναι, να είναι γεμάτη από αγάπη. Πιστεύω ότι αν είναι δυνατό το παιδί, μπορεί να αντιμετωπίσει τον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ