Πρίγκιπας Κάρολος: «Πρόβα τζενεράλε» για τον θρόνο - εκφώνησε τον λόγο της βασίλισσας στη θέση της Ελισάβετ (φωτό & βίντεο)

Για πρώτη του φορά

Ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε την θέση της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την σημερινή έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είχαν εκδόσει τη Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η 96χρονη μονάρχης, που γιορτάζει φέτος τα 70 της χρόνια στο θρόνο, αντιμετωπίζει  προβλήματα με την κινητικότητά της και έτσι ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος του θρόνου ανέλαβε να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

«Η βασίλισσα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα κινητικότητας και, σε συνεννόηση με τους γιατρούς της, αποφάσισε απρόθυμα να μην παραβρεθεί αύριο στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου.

Κατόπιν αιτήματος της Αυτής Μεγαλειότητας και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων αρχών, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα διαβάσει την ομιλία της βασίλισσας εκ μέρους της» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μπήκε στην αίθουσα ακολουθώντας την πομπή, πίσω από το στέμμα της μητέρας του. Συνοδευόταν από την σύζυγό του Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ τους  ακολουθούσε ο πρωτόκος γιος και διάδοχός του πρίγκιπας Ουίλιαμ.

 

«Ευτυχώς εγώ και ο πατέρας μου έχουμε το ίδιο κεφάλι και το στέμμα μένει. Πρέπει να το κρατάς σταθερό (το κεφάλι) και δεν μπορείς να κοιτάξεις κάτω για να διαβάσεις τον λόγο, πρέπει να κοιτάς ψηλά γιατί αλλιως θα σπάσει ο λαιμός σου» είχε πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν, μιλώντας στο BBC, η βασίλισσα Ελισάβετ για το περίφημο στρέμμα που φορούσε όταν εκφωνούσε τον λόγο της.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1963 που η βασίλισσα Ελισάβετ χάνει την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, η οποία και κορυφώνεται με τον λόγο που εκφωνεί η μονάρχης από τον Θρόνο στη Βουλή των Λόρδων.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Tea? (@royalttea)

 

Η royal δεν είναι δώσει το παρόν μόνο δύο φορές, όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Edward (1963) και στον πρίγκιπα Andrew, το 1959.

Ο γιος της Πρίγκιπας της Ουαλίας, φορώντας τον στρατιωτικό τήβεννο περιέγραψε την ατζέντα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στην ομιλία της Βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων, περιτριγυρισμένος από νομοθέτες, στην άνω αίθουσα του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η οικονομία και να βοηθήσει στη μείωση του κόστους ζωής των οικογενειών», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Η κυβέρνηση της Μεγαλειότητάς της θα αυξήσει τις ευκαιρίες σε όλα τα μέρη της χώρας και θα στηρίξει περισσότερους ανθρώπους στην εργασία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ