Ταξίδι στο αυτοκρατορικό Μαρόκο, στα όρια Δύσης - Ανατολής: Έρημος, βουνά, οάσεις, πολυχρωμες αγορές (φωτό)

Θα σας συναρπάσει!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ταξίδι στο Μαρόκο, στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Αφρικής και Μεσογείου-Ατλαντικού.

Το Μαρόκο γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας πολλούς κατακτητές και εποίκους, καθένας από τους οποίους άφησε τα ίχνη του στον πολιτισμό και στις συνήθειες των κατοίκων του.

Έρημος, βουνά και οάσεις, πολύχρωμες αγορές, κάσμπες και μεντίνες, αυτοκρατορικές πόλεις, γραφικά χωριά και βεδουίνοι, ένα ταξίδι στα όρια Δύσης και Ανατολής, που θα σας συναρπάσει.

Η βασική πύλη εισόδου της χώρας με το εξωτικό όνομα και τους συνειρμούς που φέρνει στον νου, η Καζαμπλάνκα, το παλάτι και η κάσμπα της πρωτεύουσας Ραμπάτ, η χιονοσκεπής οροσειρά του Άτλαντα, τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τις συντεχνίες στη μεντίνα της Φες, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, η καστροπολιτεία Εσσαουίρα με το νησιώτικο χρώμα, τα σουκ και η μεγαλειώδης "Πλατεία των Θαυμάτων" στο απαράμιλλο Μαρρακές… το Μαρόκο είναι μια χώρα, όπου ο μυστικισμός και ο παράδεισος των αισθήσεων μαγνητίζει!

Πληροφορίες για το ταξίδι

Οι αναχωρήσεις είναι 22/5, 5/6, ενώ η τιμή ξεκινά από 829€ (9 ημέρες / 7 νύχτες). 

9 μέρες Μαρρακές, Εσσαουίρα, Μπενί Μελλάλ, Ιφράν, Φεζ, Μεκνές, Ραμπάτ, Καζαμπλάνκα. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* & 5* με ημιδιατροφή καθημερινά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Μαρρακές

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την "Κόκκινη Πόλη", το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali!

Πρωινή ξενάγηση στο "Μαργαριτάρι του Νότου", το Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αυτού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα.

3η ΜΕΡΑ - Μαρρακές, Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα

Πρωινή αναχώρηση για την Εσσαουίρα, μια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. 

4η ΜΕΡΑ - Μαρρακές - Μπενί Μελλάλ - Ιφράν - Ιμουζέρ ντι Καντέρ - Φεζ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Φεζ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για λίγο σε μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές του Μαρόκου, το Μπενί Μελλάλ.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε πόλεις και χωριά του Μέσου Άτλαντα, όπως το Αζρού και το Ιφράν, που βρίσκονται στην καρδιά ενός δάσους από αιωνόβιους κέδρους σε υψόμετρο 1250 μέτρων και 1665 μέτρων.


5η ΜΕΡΑ - Φεζ

Πρωινή ξενάγηση στην κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, την "Μέκκα του Μαρόκου", τη Φεζ, η οποία θεμελιώθηκε το 791 μ.Χ. από τον Μουλάι Ιντρίς Α΄ - είναι δηλαδή η παλαιότερη από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Ιδρύθηκε σχεδόν αμέσως μετά την κατάκτηση της Βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας από τους Άραβες και σύντομα έγινε το πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής.

6η ΜΕΡΑ - Φεζ - Μεκνές - Ραμπάτ - Καζαμπλάνκα

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως "πλατεία της καταστροφής", θα δούμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τα τείχη της πόλης κ.ά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια (Oudaya Kasbah). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα (Νταρ-Ελ-Μπεϊντά). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ - Καζαμπλάνκα, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄ - την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία - την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (εξωτερικά) - ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου - και την πλούσια συνοικία Άνφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ - Καζαμπλάνκα - Μαρρακές - Πτήση για την Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρρακές και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα ή το πρωί της 9ης μέρας, ανάλογα με την πτήση.

9η ΜΕΡΑ

Άφιξη στην Αθήνα

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στο Μαρόκο.

*Φωτογραφίες via Manessis Travel

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ