Γενναίος δημοσιογράφος διέκοψε την live σύνδεση, βούτηξε στη θάλασσα & έσωσε 10χρονο αγόρι από πνιγμό (βίντεο)

Το παιδί παρασύρθηκε από ρεύματα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα πλάνα που δείχνουν Αυστραλό δημοσιογράφο να σταματά την live μετάδοση και να ορμά στην θάλασσα για να σώσει ένα 10χρονο αγόρι, που κινδύνευε.

Ο ρεπόρτερ του Channel Seven, Paul Burt, βρισκόταν στον αέρα όταν παρατήρησε ότι ένα παιδί πάλευε να παραμείνει στην επιφάνεια και να μην παρασυρθεί από τα κύματα.

Σε βίντεο ο ρεπόρτερ φαίνεται να βουτά στο νερό, στο Surfers Paradise, για να βοηθήσει το αγόρι, προτού αυτός και άλλοι λουόμενοι μεταφέρουν το παιδί σε ασφαλές μέρος.

Ο ίδιος εξήγησε αργότερα, σύμφωνα με την metro.co.uk ότι «μία οικογένεια από το Πακιστάν πήδηξε μέσα στη θάλλασα, και τους ρούφηξε στα βαθιά.Το παιδί παρασύρθηκε από άγρια ρεύματα. Τέσσερα ή πέντε άτομα πηδήξαμε στη θάλασσα και ουσιαστικά το φέραμε πίσω στην ακτή.».

Σημείωσε ότι του πήρε σχεδόν 10 λεπτά για να βρει το αγόρι, καθώς άλλοι κολυμβητές έψαχναν απεγνωσμένα μέσα στο κύμα και δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το αγόρι θα είχε καταπιεί πολύ νερό.

Παράλληλα την ίδια ώρα ο εικονολήπτης του, Geoff Bowden είπε ότι φοβόταν πως τόσο το παιδί όσο και ο δημοσιογράφος είχαν πνιγεί.

«Περάσαμε περίπου 10 λεπτά αναζητώντας τον, βουτώντας κάτω από τα κύματα. Νόμιζα ότι τον χάσαμε, τον χάσαμε. Σκεφτόμουν τον γιο μου που έχει παρόμοια ηλικία. Αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω από το νερό και μετά ακούσαμε κάποιον να λέει, ορίστε, ορίστε» πρόσθεσε ακόμα ο ρεπόρτερ, μιλώντας στο The Courier Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ