Καβάλα - γυναικοκτονία: «Τη σκότωσα γιατί με πρόσβαλε» λέει ο δράστης για την όμορφη σύζυγό του - το χρονικό του εγκλήματος (βίντεο)

Αύριο φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην 43χρονη φαρμακοποιό, η οποία δολοφονήθηκε άγρια από τον 55χρονο σύζυγό της μέσα στο φαρμακείο της, στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας και η κηδεία στο νεκροταφείο του χωριού.

Το ζευγάρι, που έχει δύο ανήλικα παιδιά, 6 και 10 ετών, αντιμετώπιζε προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα διατηρούσε φαρμακείο στις Πηγές Νέστου, η οικογένεια ζούσε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Ο 55χρονος πήγε το απόγευμα στο φαρμακείο της 43χρονης συζύγου του και, αφού μαλώσανε, εν συνεχεία τη σκότωσε.

Όπως αναφέρει το proininews.gr ο άντρας ήταν βραβευμένος αθλητής του στίβου, ενώ τοπικός σύλλογος τον είχε βραβεύσει το 2018, καθώς ήταν δεύτερος πανελληνιονίκης/βετεράνος στα 400 μέτρα με εμπόδια.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, η 43χρονη πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να χωρίσουν. Αν και ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε υπάρξει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ του ζευγαριού, η παθολογική ζήλια του δράστη σε βάρος της φαρμακοποιού ήταν μια διαρκής αιτία έντονων καυγάδων μεταξύ του ανδρογύνου.

«Μαλώνανε, αυτή ήθελε να φύγει από αυτόν. Ήθελε να τον χωρίσει και αυτός την τιμώρησε για αυτή την πρωτοβουλία. Εκεί μαζί πήγανε (στο φαρμακείο), δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους», λέει συγγενής της 43χρονης.

Οι συγγενείς της 43χρονης προσπαθούσαν να εντοπίσουν την φαρμακοποιό η οποία όμως δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές τους κλήσεις. Ο θείος ήταν ο άνθρωπος που την βρήκε μαζί με τον πατέρα της στο φαρμακείο νεκρή στον αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος.

«Ο αδερφός μου με πήρε τηλέφωνο και κατεβήκαμε στο αμάξι μου και πήγαμε εκεί στο φαρμακείο. Λέει δεν νιώθω καλά πάμε λίγο, αυτοί μαζί είναι. Να μην συμβεί κάτι. Πήγαμε, ήταν αργά πια».

Ο 55χρονος την Πέμπτη το μεσημέρι, εμφανίστηκε στο φαρμακείο πριν τις 14.00 το μεσημέρι. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, μέχρι που εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος για να πάρει τα φάρμακά του και ο 55χρονος συζυγοκτόνος τον έδιωξε.

Ο 55χρονος λίγη ώρα αργότερα στραγγάλισε τη σύζυγό του με τα ίδια του χέρια, χωρίς να κανείς να ακούσει το παραμικρό. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα πηρέ τηλέφωνο στην αστυνομία που έφτασε στο σημείο. «Έχω κάνει κακό στην γυναικά μου. Ελατέ εδώ».

Ο δράστης νοσηλεύται εκτός κινδύνου φρουρούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί τον προσέβαλε. 

Το παραπλανητικό μήνυμα του δράστη

Ο 55χρονος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία έστειλε μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου, από το κινητό της γυναίκας του, παριστάνοντας την ίδια. Συγκεκριμένα έγραψε: «Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό, ψάχνουμε σπίτι».

Ωστόσο, το θύμα δεν συνήθιζε να στέλνει μηνύματα στην υπάλληλό του, συνήθως την καλούσε ή της έστελνε μήνυμα στο Viber. Αυτό κίνησε τις υποψίες της υπαλλήλου με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την οικογένειά της.

«Την ημέρα της δολοφονίας ο δράστης μου τηλεφώνησε & μου ζήτησε τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου»

Η υπάλληλος του φαρμακείου της 43χρονης, Βασω Αφεντούλη, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι»  για την σχέση του ζευγαριού και την ημέρα που δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα: 

«Συνεργαζόμασταν τα τελευταία 3 χρόνια με την 43χρονη. Όταν έρχόταν εκεί  ο δράστης, δεν συνέβαινε κάτι. Η ίδια μου είχε πει το προηγούμενο Σάββατο ότι δεν είναι καλά, ότι ήθελε να χωρίσει. Θεωρώ ότι υπήρχε κτητικότητα, ζήλια. Μάλστα της είχα πει οτι κανένα  πρόβλημα εάν χωρίσεις απλά να ύπάρχει συνεννόηση με τα παιδιά».

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν ξανα άνοιξε», δήλωσε σχετικά με την ημέρα της δολοφονίας.

«Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος αλλά ήταν  πάντα έτσι. Μου έστειλε ένα μήνυμα από το κινητό της ότι “είμαστε καλά μην ανησυχείς” για να μην κινητοποιηθώ. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του και έτσι πήραμε την αστυνομία», συμπλήρωσε.

«Θα προτιμούσα να την αφήσει ήσυχη και να αυτοκτονήσει αυτός εάν ήθελε πρώτα. Υπάρχει ατιμωρησία και γίνονται όλα αυτά», κατέληξε η κ. Αφεντούλη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ