Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Φοίβος Δελοιβοριάς γράφει τραγούδι για την αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη και στηλιτεύει την έμφυλη βία (βίντεο)

Περιλαμβάνεται στον νέο του δίσκο ΑΝΙΜΕ.

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Φοίβου Δεληβοριά με τίτλο “AΝΙΜΕ” στον οποίο περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Ελένη Τοπαλούδη», το οποίο έγραψε στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη. Πρόκειται για τη φοιτήτρια από το Διδυμότειχο η οποία κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε άγρια τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, όπου σπούδαζε.

 

 

Στον όγδοο κατά σειρά δίσκο του ο Φοίβος Δεληβοριάς, μιλά  για τον έρωτα, τα social media, τη βία, τον πόλεμο

Όπως αναφέρει ο μουσικός στο νέο του δίσκο περιλαμβάνονται «δέκα τραγούδια που  που ήρθαν ανάμεσα ‘18 και ‘21, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση. Ο έρωτας και το σκρολάρισμα, η κοινωνία και μια φάτσα στο προφίλ, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος των θρόνων και ένα μικρό παιδί είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του». 

Στοιχεία για το νέο του δίσκο δίνει ο δημιουργός στο προσωπικό του προφιλ στο facebook:

 

 

Το ΑΝΙΜΕ είναι εδώ.
Ο 8ος δίσκος μου.
10 τραγούδια που ήρθαν ανάμεσα ‘18 και ‘21 , με την ψυχή ταραγμένη , μειλίχια ή σε έκσταση .  
Ο έρωτας και το σκρολάρισμα, η κοινωνία και μια φάτσα στο προφίλ, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος των θρόνων και ένα μικρό παιδί είναι μερικά απ’τα παράθυρά του. 
Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη της μπάντας μου και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλ. αρκετές ψυχές με το μέρος του.

Ο τίτλος είναι αυτό που είναι- γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση.
Πέραν της καλλιτεχνικής μου οικογένειας ( Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) καθώς και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη συμμετέχουν και δίνονται πολύτιμα ο εξ αγχιστείας αδελφός μου Φώτης Σιώτας και οι σπουδαίοι Θοδωρής Ρέλλος , Δημήτρης Σιάμπος, Τζιμ Σταρίδας και Δημήτρης Κούρτης.

Η Inner Ear τον κυκλοφορεί δένοντάς τον στο κατάρτι με τον «Αόρατο Άνθρωπο» και την «Καλλιθέα».

Πλοηγοί στα decks ο Νίκος Κόλλιας και ο Βασίλης Ντοκάκης, ψυχοπομπός ο Δημήτρης Μακρής και αδελφός σκηνοθέτης  ο The Boy. Το artwork είναι του νέου φίλου Γιώργου Παπαδάκη. Θερμά ευχαριστώ αξίζουν επίσης στον Γιάννη Πετρόλια και στην ωραία του συνοδοιπορία όλο αυτό το διάστημα.
Από σήμερα φεύγει απ’όλα αυτά τα χέρια και γίνεται ένα με τον πορφυρό ουρανό. Ξεκινήστε να το ακούτε απ’τις πλατφόρμες ή στη φυσική μορφή του κι εγώ από αύριο θα δίνω εδώ ένα κείμενο για κάθε του τραγούδι.

Αγαπημένη μου, θα ‘σαι για πάντα
Ενθρονισμένη σ’ αυτή τη μπαλάντα
Θα ‘σαι ολόκληρη τα άπαντά μου
Μ’ όποιον και να ‘σαι θα είσαι δικιά μου

Καλή μας Έξοδο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ