Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε η πρώτη Ρωσίδα στρατιώτης, μητέρα 8χρονου παιδιού - έπεσε στη μάχη και ο άντρας της (φωτό)

Τον οκτάχρονο γιο τους θα φροντίζει τώρα η μητέρα της Γκαλάτοβα

Μια στρατιωτική ιατρός πρώτης γραμμής που ανατινάχθηκε από όλμους στην Ουκρανία είναι η πρώτη γυναίκα Ρωσίδα στρατιώτης που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με αναφορές.

Η Βαλεντίνα Γκαλάτοβα, μια 27χρονη παντρεμένη μητέρα ενός 8χρνονου παιδιού, η οποία είχε ήδη χάσει τον σύζυγό της στη μάχη, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Μαριούπολη, μιας από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο στην Ουκρανία, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, σύμφωνα με το nypost.com.

Η γυναίκα πέθανε τον περασμένο μήνα με τον θάνατό της να αποκαλύπτεται  από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μόλις την Τετάρτη, καθώς κηδεύτηκε κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Voronezh, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα. Τον οκτάχρονο γιο τους θα φροντίζει τώρα η μητέρα της Γκαλάτοβα. 

Η Γκαλάτοβα φέρεται να ήταν ήδη χήρα αφού ο σύζυγός της, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών πέρυσι στο Ντόνετσκ, μια από τις αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας, που είναι πιστές στη Ρωσία.

Η 27χρονη φέρεται να είναι η πρώτη γυναίκα μαχήτρια που σκοτώθηκε στον πόλεμο, ο οποίος μαίνεται για τουλάχιστον 2 μήνες. Σημειώνεται ότι η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια στη Σιβηρία και το 1994 μετακόμισε με την οικογένεια της στο Βορονέζ που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία. Εκεί μεγάλωσε και πήγε σχολείο.

Πέρασε στο πανεπιστήμιο του Ντόνετσκ και πήρε το πτυχίο της πριν από 8 μήνες, στην Ψυχολογία. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος η Βαλεντίνα αν και μητέρα ενός 8χρονου παιδιού, εντάχθηκε εθελοντικά στις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών.

Αυτή τη στιγμή στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετούν 41 χιλιάδες γυναίκες σε κάθε ειδικότητα. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της χώρας, οι ρωσίδες στρατιώτες απαγορεύεται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. 

Από την άλλη στον Ουκρανικό στρατό το ποσοστό των γυναικών που υπηρετούν αγγίζει το 15% κάτι που σημαίνει ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες όχι μόνο δεν είναι στα μετόπισθεν αλλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Μέχρι την Τετάρτη, τουλάχιστον 3.280 άμαχοι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.450 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ