Γιώργος Λάνθιμος: Η ονειρική εμφάνιση της Έμα Στόουν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Βληχή» (φωτό)

Η αιθέρια τουαλέτα της σταρ

Η Έμα Στόουν μάγεψε στην επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Βληχή», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός φόρεσε μια ονειρική τουαλέτα σε γαλάζια απόχωρηση που είχε ανοιχτούς ώμους και αστραφτερά κεντημένα λουλούδια.

Στη μέση της είχε μια λετπή κόκκινη ζώνη, ενώ ολοκλήρωσε το look με διακριτικά κοσμήματα και φλατ ασημένια παππούτσια.

Η ταινία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, «The Artist on the Composer».

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, Γιώργος Λάνθιμος αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Βληχή», η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για μένα η πρόταση από τη Λυρική και τον ΝΕΟΝ, καθώς με αυτή την ταινία γυρίζω σε ένα πρώιμο στάδιο του κινηματογράφου, το βωβό, το ασπρόμαυρο. Με αυτό το πρότζεκτ, μού δόθηκε η ευκαιρία να πω μια ιστορία χωρίς λόγια. Να ξαναξεκινήσω την κινηματογραφική διαδικασία από την αρχή. Να ανακαλύψω πώς το σινεμά συνδυάζεται, ουσιαστικά με άλλες τέχνες» ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος σχετικά με την δημιουργία της «Βληχής», στην συνέντευξη Τύπου,

Η Τήνος, όπως είπε, είναι ένας μέρος που επισκέπτεται συχνά τα τελευταία χρόνια και την αγαπά. «Ξεκίνησα να σκέφτομαι την ταινία εκεί γιατί με ενέπνευσε το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα του νησιού». Όπως εξήγησε όσο έγραφε το σενάριο, ο Γιώργος Κουμεντάκης τού έστελνε παράλληλα μουσικές και συζητούσαν μαζί πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην ταινία.

«Με είχε τροφοδοτήσει με αρκετό υλικό από το οποίο τελικά επιλέξαμε τα τρία κομμάτια που χρησιμοποιήσαμε. Όταν τελειώνεις μία ταινία, παίρνει τη δική της μορφή από αυτή που είχες σκεφτεί. Οπότε πάντα αφήνω χώρο και χρόνο για να κάνω τις τελικές επιλογές».

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα η Εmma Stone: Είδε τον αγώνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, πλάι στον Γιώργο Λάνθιμο -Το σικάτο look στην συνέντευξη τύπου της ταινίας ''Βληχή''

 

Η Εμα Στόουν (η οποία συμμετείχε στην ταινία αφιλοκερδώς όπως ενημέρωσε η διευθύντρια του ΝΕΟΝ, Ελίνα Κουντούρη), είπε πως την ενέπνευσε η ιστορία και το σενάριο που έγραψε ο Γιώργος Λάνθιμος. «Φυσικά ήταν δέλεαρ το ότι είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να δουλέψω εδώ. Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο πρότζεκτ που έχω κάνει, αλλά σίγουρα ήταν μια πρόκληση. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για τα πράγματα που μου αρέσουν στις συνεργασίες μου με τον Γιώργο.

Τα πάμε πολύ καλά. Καλλιτεχνικά τον εμπιστεύομαι ολοκληρωτικά. Ποτέ δεν ανησυχώ για τίποτα. Είναι πολύ προσεχτικός, έχει εμμονή με τη λεπτομέρεια, δεν του ξεφεύγει τίποτα. Σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, ενώ ταυτόχρονα σπας τα όριά σου. 'Αλλωστε ποιο θα ήταν το νόημα να συνεχίσω αυτή την δουλειά, αν δεν έβρισκα προκλητικούς ρόλους, όπως αυτούς που μου προσφέρει ο Γιώργος;».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την πρεμιέρα στο κεντρικό SLIDESHOW

Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: EUROKINISSI & NDP

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ