Ταξίδι στο Νεπάλ, Μέκκα της περιπέτειας: Χρυσαφένιοι ναοί και η ομορφότερη ανατολή του κόσμου… 9 ημέρες / 7 νύχτες (φωτό)

Η Στέγη του Κόσμου" στα Ιμαλάια

Εκεί όπου ένα μαγικό βασίλειο τοποθετείται στην σπονδυλική στήλη της διασημότερης οροσειράς της γης... Εκεί όπου τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας του πλανήτη συναντούν την "Στέγη του Κόσμου" στα Ιμαλάια.

 Εκεί όπου η ζωή των μοναχών συμπληρώνεται από αρχαίες παραδόσεις, χρυσαφένιους ναούς και γοητευτικά χωριά...  Εκεί όπου τα καλύτερα πάρκα για σαφάρι της Ασίας ατενίζουν την ομορφότερη ανατολή του κόσμου…. Εκεί ακριβώς θα βρείτε το Νεπάλ. Έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του πλανήτη!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν λοιπόν ένα υπέροχο ταξίδι στο μαγευτικό αυτό τόπο. Οι αναχωρήσεις είναι 21/2, 22/3, 21/4, 13/5, 10/6 και η τιμή ξεκινά από 799€ (9 ημέρες / 7 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

9 μέρες Κατμαντού, Πατάν, Σουαγιαμπουνάθ, Μπακταπούρ, Μποντνάθ, Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, Σαφάρι, Χωριό των Τάρου, Ανατολή του ήλιου στον λόφο Σαρανγκότ, Στούπα της Παγκόσμιας Ειρήνης, Ποκάρα, Πασουπατινάθ. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5* (3 Διαν/σεις Κατμαντού, 2 Διαν/σεις Ποκάρα, 2 Διαν/σεις Τσιτουάν) με ημιδιατροφή καθημερινά. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ  - Αθήνα - Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, την μεγαλύτερη και την πιο ανεπτυγμένη πόλη της χώρας.

2η ΜΕΡΑ - Κατμαντού, Πατάν

Άφιξη στην Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πατάν ή Λαλιτπούρ, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι η παλαιότερη από τις τρεις πόλεις της κοιλάδας και μία από τις παλαιότερες γνωστές βουδιστικές πόλεις του κόσμου, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της περιοχής.

3η ΜΕΡΑ - Κατμαντού, Ξενάγηση πόλης, Βόλτα με Ρίκσα, Σουαγιαμπουνάθ, Μπακταπούρ, Μποντνάθ

Πρωινή ξενάγηση στην Κατμαντού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την πλατεία Ντάρμπαρ με το παλιό παλάτι, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Ακολουθεί βόλτα με ρίκσα (τρίκυκλα) από την πλατεία Ντάρμπαρ μέχρι το Τάμελ - Δώρο του Γραφείου Manessis.

4η ΜΕΡΑ - Κατμαντού - Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, μια από τις μεγαλύτερες δασικές περιοχές του Νεπάλ με τεράστια ποικιλία άγριων ζώων. Θεωρείται το καλύτερα διαχειριζόμενο εθνικό πάρκο της Ασίας και έχει ενταχθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η - ΜΕΡΑ - Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, Σαφάρι, Χωριό των Τάρου

Η σημερινή μέρα είναι πλήρης δραστηριοτήτων: σαφάρι με οχήματα 4Χ4 για αναζήτηση μερικών από τα περίπου 40 είδη άγριων ζώων (κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ.), μεταξύ των οποίων ο ασιατικός ρινόκερος (με το κέρατο) και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, παρακολούθηση πουλιών κλπ., καθώς και επίσκεψη σε χωριό των Τάρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ιθαγενείς της περιοχής και να γνωρίσουμε τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους, ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες. Πλήρης διατροφή εντός του πάρκου. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ - Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν - Μπαντιπούρ - Ποκάρα

Πρωινή αναχώρηση για την Ποκάρα, τον "καθρέφτη των Ιμαλαΐων", μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες του Νεπάλ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στο Μπαντιπούρ (Bandipur), έναν οικισμό στην κορυφή του λόφου, που έχει διατηρήσει στο ακέραιο την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις του. Άφιξη στην Ποκάρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ΜΕΡΑ - Ποκάρα, Ανατολή του ήλιου στον λόφο Σαρανγκότ, Στούπα της Παγκόσμιας Ειρήνης

Η ανατολή στη "Στέγη του Κόσμου" κόβει πραγματικά την ανάσα. Τα χρώματα και η ηρεμία της φύσης δημιουργούν έναν ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής. Φθάνοντας στον λόφο Σαρανγκότ (Sarangkot), θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφήσουμε την ανατολή του ήλιου και τις εκπληκτικές αποχρώσεις που χαρίζει στις γύρω βουνοκορφές των Ιμαλαΐων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Ακολουθεί βόλτα με βάρκα.

8η ΜΕΡΑ - Ποκάρα - Κατμαντού (Πτήση), Πασουπατινάθ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατμαντού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης και της πλούσιας αγοράς της. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον υπέροχης αρχιτεκτονικής ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι και αποτελεί επίσης μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

9η ΜΕΡΑ - Κατμαντού - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στο Νεπάλ.

Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ