Έτσι θα ανανεώσεις εύκολα και οικονομικά το σαλόνι σου - 5 τρόποι να αλλάξεις τον αγαπημένο σου χώρο (φωτό)

Πώς θα αλλάξεις και θα μετατρέψεις στο καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού

Με τον καιρό να μας χαρίζει όλο και πιο ηλιόλουστες και καλοκαιρινές ημέρες, η ανάγκη να δούμε και να βρεθούμε με κόσμο, με κοντινούς και αγαπημένους μας ανθρώπους, γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Μια βόλτα για περπάτημα ή για έναν καφέ αποτελούν συνηθισμένες επιλογές εξόδων. Όταν όμως πρόκειται να συναντηθείς με πολύ κοντινούς φίλους και συγγενείς, το να τους καλέσεις στο σπίτι είναι επίσης ένας αγαπημένος τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δε νιώθεις άνετα να «φωνάξεις» άτομα στο σπίτι, γιατί δε σου αρέσει το σαλόνι σου; Πάτησες στο σωστό άρθρο, αφού παρακάτω θα βρεις 5 εύκολους και οικονομικούς τρόπους να το αλλάξεις και να το μετατρέψεις στο καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού.

1. Καλύμματα στους καναπέδες

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητήσεις καινούρια καλύμματα για τους καναπέδες και τις πολυθρόνες. Το καλό με αυτά είναι ότι προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια, αλλά θα πρέπει να προσέξεις να ταιριάζουν με την αισθητική που θέλεις να επικρατήσει σε ολόκληρο το δωμάτιο.

 

 

 

 

Για παράδειγμα, αν θέλεις ένα κομψό και κλασικό σαλόνι, τότε μπορείς να διαλέξεις καλύμματα με διακριτικό σχέδιο αλλά πιο έντονο χρώμα, όπως κόκκινο ή σκούρο πράσινο. Αν αντιθέτως θέλεις κάτι πιο νεανικό, μπορείς να «παίξεις» με καλύμματα διαφορετικών σχεδίων σε κάθε κάθισμα.

1. Τραπέζι σαλονιού

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τραβούν τα βλέμματα είναι το τραπεζάκι που συνήθως βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού. Ακριβώς λόγω της κεντρικής του θέσης είναι σημαντικό να είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό και λιτό, ώστε να μη δημιουργείται η αίσθηση της υπερπροσπάθειας.

Μπορείτε να επιλέξετε τραπέζια σαλονιού στρογγυλά ή τετράγωνα, ένα ή δύο διακοσμητικά, ένα βιβλίο με όμορφο εξώφυλλο ή ένα μεγάλο, αρωματικό κερί, και να δώσετε χάρη στον χώρο.

vidaXL Τραπεζάκι Σαλονιού Μαύρη Βάση 60x60x33 εκ. Μασίφ Ανακυκλ. Ξύλο

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

vidaXL Τραπεζάκι Σαλονιού 90 x 50 x 35 εκ. από Μασίφ Ξύλο Sheesham

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

1. Τηλεόραση

Πολλοί είναι αυτοί που συνειδητά δεν έχουν τηλεόραση στα σπίτια τους. Με την απίστευτη πρόοδο της τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα, καθώς μια smart TV παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και της ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια, είναι κρίμα να μην απολαμβάνεις τα τόσα προνόμια που μπορούν να μεταφραστούν σε διασκεδαστικές βραδιές στο σπίτι με φίλους ή οικογένεια.

 

 

Τοποθετώντας την τηλεόραση σε γωνία σιγουρεύεσαι ότι όχι μόνο θα βρίσκεται σε μια θέση που όλοι μέσα στο σαλόνι μπορούν να τη βλέπουν αλλά δε θα είναι ποτέ στο επίκεντρο.

1. Λουλούδια ή Φυτά

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ομορφύνεις το σαλόνι σου είναι να βάλεις βάζα με λουλούδια ή γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου σε μερικά σημεία, όπως πάνω στο τραπέζι ή δίπλα από τους καναπέδες.

 

 

 

 

Αυτά προσθέτουν χρώμα, μυρωδιά και ζωντάνια στον χώρο. Αν νιώθεις ότι δε θα καταφέρεις να τα κρατήσεις ζωντανά, τα ψεύτικα είναι μια άριστη εναλλακτική, καθώς μπορείς να βρεις πολλά που μόνο από την αφή καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για αληθινά φυτά. Μάλιστα, στα ψεύτικα μπορείς να ψεκάσεις λίγη κολόνια, για να μυρίζουν αυτά και ολόκληρο το σαλόνι πιο όμορφα.

1. Τοίχος

Και φυσικά αφού έχεις διακοσμήσει ολόκληρο τον χώρο, δεν γίνεται να μείνουν κενοί οι τοίχοι. Το να κρεμάσεις πίνακες ζωγραφικής είναι η πιο κλασική επιλογή. Αν ψάχνεις μια πιο μοντέρνα ιδέα, μπορείς να κρεμάσεις ένα ολοκληρωμένο παζλ ή να εκτυπώσεις εικόνες από το διαδίκτυο που σου αρέσουν.

 

 

Κάτι άλλο που πολλοί νέοι κάνουν είναι να εκτυπώνουν φωτογραφίες polaroid από την προσωπική τους ζωή και να τις κολλούν σε ολόκληρο ή σε ένα κομμάτι ενός τοίχου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ