Στέλλα Σαλέπη: Η 27χρονη αντιδήμαρχος Βόλβης μιλά για το σύνδρομο Asperger - διαγνώστηκε μόλις πέρυσι (βίντεο)

Κατάφερε να γίνει πολιτικός επιστήμονας και αντιδήμαρχος

Η Στέλλα Σαλέπη περιέγραψε πώς κατάφερε να γίνει πολιτικός επιστήμονας και αντιδήμαρχος Βόλβης, παρότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger.

Η 27χρονη μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Ελένη» για το σύνδρομο και για την άγνοια που είχε έως και πέρσυ, αφού τότε διαγνώστηκε με αυτό.

«Δεν θύμωσα με τους γονείς μου που δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημά μου, γιατί δεν είναι οι μονοί που έχουν άγνοια. Όταν δεν γνωρίζω κάποιον, δεν μπορώ να τον κοιτάξω στα μάτια. Επίσης δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με πολλούς ανθρώπους», δήλωσε αρχικά.

«Άνθρωποι σαν εμένα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Το δικό μου είναι η ενασχόληση με τα κοινά. Θέλω να κάνω κάτι που να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία.  Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει πολύ», πρόσθεσε.

 

 

«Δυσκολεύομαι πολύ να αντιληφθώ τα συναισθήματα και τις εκφράσεις των άλλων ανθρώπων. Νομίζουν ότι είμαι αγενής», επεσήμανε για το γεγονός ότι συχνά την παρεξηγούν.

Τέλος, η Στέλλα Σαλέπη θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για το σύνδρομο Asperger: «Το σύνδρομο Asperger δεν έχει μόνο μειονεκτήματα. Πρέπει να εξαλειφθεί το στίγμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ