Αιδηψός: Το χρονικό και τα βίντεο με την κακοποίηση της γάτας έως την σύλληψη του 30χρονου

Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα... 

Ένα περιστατικό που προκάλεσε σοκ συνέβη χθε στην Αιδηψό. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο άνδρας που καταγράφηκε σε βίντεο σε ταβέρνα, να δελεάζει δύο γατάκια με τροφή και στην συνέχεια να κλωτσάει το ένα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα.

Πρόκειται για 30χρονο ο οποίος εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας το οποίο σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του, σσύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε αντιδράσει μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο και είχε ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να κινηθούν άμεσα για τον εντοπισμό του δράστη, αμέσως μετά την σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού έγραψε στα social media:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, έδωσε τα στοιχεία του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, γνωστή για τη φιλοζωική δράση της, αναδημοσίευσε μέσα από τον λογαριασμό της τη φρικαλεότητα του τύπου και της παρέας του δίνοντας ήδη τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα, δημοσίευσε σε στόρι και τα προφίλ του τύπου και της παρέας του, που διασκέδαζαν βασανίζοντας τη γάτα.

Καλά στην υγεία του το γατάκι

 

 

Το αδέσποτο που κακοποιήθηκε στην Αιδηψό, είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με ανάρτηση φιλοζωικής της Εύβοιας.

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά»αναφέρει σε ανάρτησή της η φιλοζωική της Εύβοιας.

Ο άνδρας έπειτα από την απαράδεκτη πράξη του βγήκε στα social media και έβριζε

O ίδιος φαίνεται να «ζητά και τα ρέστα» μέσα από το τελευταίο βίντεο που ανάρτησε στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος και ξεσπά για την έκταση που έχει πάρει το θέμα. 

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@», λέει μεταξύ άλλων ο άντρας που κακοποίησε τη γάτα στην ψαροταβέρνα ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την πράξη του.

 

 

Ο άνδρας έπειτα από την απαράδεκτη πράξη του ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του, λέγοντας ότι «κάναμε μια μ@@@»

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλοτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», είπε σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα

Για τον 30χρονο που συνελήφθη ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Είχε συλληφθεί πριν πέντε χρόνια για σημαντική ποσότητα ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης και τώρα τα βίαια ένστικτά του θέλησε να τα ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο σε ένα ζωάκι. Κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι ποινές που θα αντιμετωπίσει θα εξαρτηθούν από το ποια κατηγορία ακριβώς θα του απαγγείλει η εισαγγελική Αρχή, πάντως ο νόμος -σε γενικές γραμμές- είναι αυστηρός στις πιο σκληρές περιπτώσεις έχει το περιθώριο και για πολύ υψηλά πρόστιμα και για αρκετά χρόνια φυλάκισης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ