Isola di Loreto: Ταξίδι - αστραπή στο πιο μικροσκοπικό νησί της Ιταλίας - πράσινη κουκίδα στη μέση της λίμνης Iseo (φωτό & βίντεο)

Ένα μαγικό μέρος

Νοητό ταξίδι - αστραπή σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ιταλίας, το Isola di Loreto.

Το νησί Loreto - μια «πράσινη κουκίδα» στη μέση της λίμνη Iseo, βόρεια της Montisola - είναι εγγεγραμμένο στον απογραφικό χάρτη του Siviano, ένα τμήμα του Δήμου Monte Isola, ενώ να σημειωθεί οτι είναι ιδιωτική ιδιοκτησία.

Στο Eirinika βρήκαμε φωτογραφίες και βίντεο από το πανέμορφο αυτό μέρος, που αν και μικροσκοπικό είναι απλά μαγικό

 

Τι γνωρίζουμε για την ιστορία του

Στα τέλη του δέκατου πέμπτου αιώνα το νησί αγοράστηκε από τις Αδελφές της Santa Chiara της Μπρέσια - ένα τάγμα με καλόγριες - οι οποίες έφτιαξαν εκεί ένα μοναστήρι. Ωστόσο οι αναφορές λένε ότι μέχρι το 1580 αυτό το μοναστήρι ήταν ήδη σε αχρηστία και κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί.

Ο Βενετός γεωγράφος Βιντσέντζο Μαρία Κορονέλι φέρεται να ανέφερε ότι το νησί το 1696  ανήκε στους κληρονόμους του κόμη Αλεσάντρο Μαρτινένγκο.

Ο επόμενος καταγεγραμμένος ιδιοκτήτης του νησιού είναι η Δούκισσα Felicita Bevilacqua La Masa, πρώην νοσοκόμα και προστάτιδα των τεχνών. Μετά τον θάνατό της, μια πράξη πώλησης με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 1900, δείχνει ότι το νησί πουλήθηκε στον  Vincenzo Richeri, ο οποίος υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό.

Δείτε όλες τις φωτό και τα βίντεο πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Την επόμενη δεκαετία, ο Richieri έχτισε ένα νεογοτθικό κάστρο στο νησί γύρω από το οποίο δημιούργησε έναν κήπο γεμάτο κωνοφόρα δέντρα, μια μαρίνα και δύο φάρους. Σε αυτόν τον άνθρωπο οφείλουμε τη σημερινή οπτική ομορφιά του νησιού.

Σύμφωνα με το foundinitaly.com το 2010 ο George Clooney προσπάθησε να αγοράσει το νησί για την τότε κοπέλα του, την καλλονή από τη Σαρδηνία Elisabetta Canalis.  Προφανώς ο ιδιοκτήτης, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, είπε ότι ήταν πολύ δεμένος με τη λίμνη και το Loreto για να εξετάσει οποιαδήποτε προσφορά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ