Vintage φωτό και βίντεο: Η εκθαμβωτική νύφη Τζάκι Κένεντι στο πλάι του προέδρου των ΗΠΑ Τζον

Το φόρεμα  χρειάστηκε δύο μήνες και περισσότερα από 50 μέτρα μεταξωτού ταφτά για να δημιουργηθεί

Το ιβουάρ μεταξωτό νυφικό που φόρεσε η Τζάκι Κένεντι στον γάμο της με της με Τζον Κένεντι παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά όλων των εποχών.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη η Ζακλίν Μπουβιέ ήταν κόρη χρηματιστή και στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντυ, με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Απέκτησε μαζί του δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ.

 

 

 

Στο Eirinika ψάξαμε λοιπόν να βρούμε vintage φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο του ζευγαριού και από το υπέροχο νυφικό της Τζάκι, η οποία άλλωστε άφησε το στίγμα της με το ντύσιμό της.

Η Αφροαμερικανίδα σχεδιάστρια πίσω από το εκθαμβωτικό νυφικό

Η σχεδιάστρια που δημιούργησε την απίθανη αυτή τουαλέτα ονομαζόταν Ann Lowe. Η ταλαντούχα Αφροαμερικανίδα έφθαχνε ρούχα για  μεγάλο μέρος της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50, συμπεριλαμβανομένων των Rockefellers, των Roosevelts και των du Ponts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HFR (@harlemsfashionrow)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stil i P1 (@stilip1)

Η Lowe φτιαχνε επίσης τακτικά φορέματα για το International Debutantes Ball. «Λατρεύω τα ρούχα μου και έχω ιδιαίτερη σημασία για το ποιος τα φοράει. Δεν με ενδιαφέρει να ράψω για την κοινωνία των καφέ ή τους κοινωνικούς ορειβάτες», είπε η σχεδιάστρια στο περιοδικό Ebony το 1966.

 

Δέκα ημέρες πριν από την τελετή  όταν ένας σωλήνας έσπασε στο στούντιο της Lowe και κατέστρεψε το αρχικό νυφικό και άλλα εννέα από τα φορέματα των παράνυμφων.

Το κύριο φόρεμα χρειάστηκε δύο μήνες και περισσότερα από 50 μέτρα μεταξωτού ταφτά για να δημιουργηθεί. Η ομάδα της σχεδιάστριας εργάστηκε ακούραστα για να προλάβει να ξαναφτιάξει τα περίπλοκα κομμάτια, με απώλεια 2.200 $ — περίπου 21.000 $ σε σημερινά χρήματα.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Rosemary E. Reed Miller κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης της 2007 στο NPR, ο πατέρας του γαμπρού, Τζόζεφ Κένεντι, επέβλεπε σε κάθε λεπτομέρεια της μεγάλης ημέρας - και αυτό περιλάμβανε το φόρεμα της νύφης!

 

 

Μόλις επέστρεψε από το Παρίσι, η 24χρονη τότε Τζάκι ήθελε κάτι απλό, κομψό και γαλλικό. Το πιο επιδεικτικό σχέδιο ήταν στην πραγματικότητα η προτίμηση του  πεθερού της, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για την πρόσκληση ενός τεράστιου μέρους του Τύπου για να καλύψει τον γάμο της σεζόν.

Όπως αναφέρει η βρετανική Vogue οι δημοσιογράφοι της εποχής αποκάλυψαν κάθε λεπτομέρεια του γάμου, εκτός από την σχεδιάστρια του φορέματος. Σύμφωνα με την Miller, μόνο η Nina Hyde της Washington Post μοιράστηκε το όνομα της Ann Lowe.

Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968.

Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 η Τζάκι εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική.

Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ