Ξαφνικός θάνατος της τραγουδίστριας Naomi Judd - Οι κόρες της ανακοίνωσαν ότι πέθανε από ψυχική ασθένεια (φωτό & βίντεο)

Είχε μιλήσει ανοιχτά για την μάχη της με την κατάθλιψη

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Naomi Judd, πέθανε σε ηλικία 76 ετών το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν οι κόρες της, Wynonna και Ashley Judd.

«Σήμερα βιώσαμε μια τραγωδία. Χάσαμε την υπέροχη μητέρα μας από ψυχική ασθένεια. Είμαστε συντετριμμένες. Βιώνουμε βαθιά θλίψη και γνωρίζουμε πως όσο την αγαπούσαμε, την αγαπούσε και το κοινό της. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα εδάφη» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. 

Η Judd ήταν γεννημένη στο Κεντάκι και είχε εργαστεί ως νοσοκόμα πριν γίνει τραγουδίστρια του μουσικού ντουέτου The Judds, στο οποίο συμμετείχε μαζί την κόρη της Wynonna.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Naomi στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία και πως είχε υποβληθεί σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CMT (@cmt)

Ειδικότερα το 2017 είχε πει στο Today Show ότι αφού οι Judds σταμάτησαν τις περιοδείες της, δεν σηκώθηκε από τον καναπέ για δύο χρόνια, πέφτοντας σε «ακραία» και «σοβαρή» κατάθλιψη.

«[Οι θαυμαστές] με βλέπουν με στρας, ξέρετε, με γκλίτερ στα μαλλιά μου, αυτή είμαι πραγματικά», είπε. «Αλλά μετά γύριζα σπίτι και δεν έφευγα από το σπίτι για τρεις εβδομάδες, δεν έβγαζα τις πιτζάμες μου και δεν πρόσεχα την προσωπική μου υγιεινή. Ήταν πραγματικά κακό.

Όταν τελείωσα από την περιοδεία, μπήκα σε αυτή τη βαθιά, σκοτεινή, απολύτως τρομακτική τρύπα και δεν μπορούσα να βγω. Πέρασα δύο χρόνια στον καναπέ μου».

Είπε επίσης ότι είχε βρει μια γέφυρα κοντά στο αγρόκτημα της οικογένειάς, από την οποία σκεφτόταν να πηδήξει. «Τόσο κακό μπορεί να γίνει. Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Πηγαίνεις σε αυτή τη βαθιά, σκοτεινή τρύπα της κατάθλιψης και δεν νομίζεις ότι υπάρχει άλλο λεπτό».

Είπε ακόμα ότι ένα βράδυ, ο σύζυγός της και η κόρη της Ashley κάλεσαν το 911 και ξεκίνησε θεραπεία. Τελικά υποβλήθηκε σε ECT (θεραπεία ηλεκτροσόκ) για να ενεργοποιήσει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλό της.

Η Judd είχε μιλήσει δημόσια και είχε γράψει βιβλία όλα αυτά τα χρόνια για τους αγώνες που είχε δώσει με τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η ανακοίνωση έγινε την ημέρα πριν από την επίσημη ένταξη των Judds στο Country Music Hall of Fame. Η τελετή είναι ακόμη προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, σύμφωνα με τον Just Jared.

Οι ερμηνεύτριες μητέρα-κόρη σημείωσαν 14 Νο. 1 τραγούδια σε μια καριέρα που διήρκεσε σχεδόν τρεις δεκαετίες. Αφού ανέβηκαν στην κορυφή της κάντρι μουσικής, την αποχαιρέτησαν το 1991, αφού οι γιατροί διέγνωσαν τη Naomi Judd με ηπατίτιδα.

Οι επιτυχίες των Judds περιελάμβαναν Love Can Build a Bridge το 1990, Mama He's Crazy το 1984, Why Not Me το 1984, Turn It Loose το 1988, Girls Night Out το 1985, Rockin' With the Rhythm of the Rain το 1986 και Grandpa στο 1986.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ