Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να κάνω καλύτερα αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου

Τι είναι και πως λειτουργούν;

Ποιο είδος αποτρίχωσης είναι καλύτερο; Κερί ή χαλάουα; 

Γνωστή από τα περσικά αρχαία χρόνια η χαλάουα, είναι ένα είδος αποτρίχωσης με τη μέθοδο ζεστού κεριού, που δουλεύεται στο χέρι και χρησιμοποιεί η γυναίκα για να απαλλαχθεί απ’ την τριχοφυΐα.

Η χαλάουα αποτελείται από φυσικά υλικά, συνεπώς περιορίζονται οι κίνδυνοι εμφάνισης αλλεργιών ή ερεθισμού σ’ ένα ευαίσθητο δέρμα. 

Συνήθης συνταγή είναι η μίξη ζάχαρης-λεμονιού-νερού. Η διαδικασία παρασκευής της απλή. Βάζουμε τα υλικά σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι, τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Τ’ αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μια μάζα με χρυσή απόχρωση σαν καραμέλα.

Να σημειωθεί πως με τη ζάχαρη, η χαλάουα καθίσταται η πιο υγιεινή λύση αποτρίχωσης, αφού σαν συστατικό εμποδίζει την εμφάνιση βακτηρίων.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: ποιο είδος αποτρίχωσης είναι κατάλληλο για τις γυναίκες; Για κάθε μια από εμάς ταιριάζει κάποιο είδος, ανάλογα πάντα με τον τύπο δέρματος και τη δύναμη της τρίχας. Το ζεστό κερί πάντα “πιάνει” καλύτερα την τρίχα αλλά είναι πιο χρονοβόρο από το κρύο, αναφέρει το medichic.gr.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του ζεστού και του κρύου κεριού αποτρίχωσης και της χαλάουα:

Αποτρίχωση με ζεστό κερί

Πλεονεκτήματα

Το ζεστό κερί αποτρίχωσης αποτελείται από λιωμένο κερί το οποίο απλώνεται στο δέρμα. Μόλις κρυώσει, το κερί προσκολλάται στην τρίχα καθώς στεγνώνει πριν αφαιρεθεί από το δέρμα και κατά την αφαίρεσή του αφαιρεί και τις τρίχες που έχουν προσκολληθεί.

Η θερμοκρασία από το κερί ανοίγει τους πόρους και χαλαρώνει τους θύλακες της τρίχας όπου κάνει την αφαίρεσή τους πιο εύκολη σε σχέση με τις ταινίες αποτρίχωσης με κρύο κερί. Η αποτρίχωση με ζεστό κερί εξαιρετική και για άντρες που συνήθως έχουν περισσότερες τρίχες και με πιο παχιές ρίζες. Επειδή το ζεστό κερί κολλάει πολύ καλά στο δέρμα δε χρειάζεται επανάληψη.

Μειονεκτήματα

Μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία όταν το ζεσταίνετε. Με αυτό τον τρόπο το ζεστό κερί καθίσταται πιο αργό σε σύγκριση με το κρύο κερί ή με τη χαλάουα, καθώς παίρνει περισσότερο χρόνο να κρυώσει πάνω στο δέρμα.

Ωστόσο, η θερμοκρασία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για πετυχημένα αποτελέσματα. Για αυτό υπάρχουν ειδικές συσκευές στο εμπόριο διευκολύνοντας τη διαδικασία και προσφέροντάς σας πάντα τη σωστή θερμοκρασία κεριού.

Αν κάνετε αποτρίχωση με τον παραδοσιακό τρόπο ζεστού κεριού αποτρίχωσης, θα χρειαστείτε και μια σπάτουλα για να απλώνετε το κερί. Αυτό βέβαια μπορεί να κάνει τη διαδικασία δύσκολη σε μικρότερες περιοχές όπως η γραμμή του μπικίνι. 

Αποτρίχωση με κρύο κερί

Πλεονεκτήματα

Το κρύο κερί, είναι συνήθως τοποθετημένο σε ταινίες που μπορούν να πεταχτούν μετά τη χρήση εύκολα. Αποτελεί την εύκολη λύση αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από ταινίες αποτρίχωσης με κερί που είναι γνωστές για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες αποτρίχωσης στις διαφορετικές περιοχές του σώματος.

Μειονεκτήματα

Το κρύο κερί δεν προσφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα ειδικά όταν οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Λόγω αυτού, οι ταινίες αποτρίχωσης με κρύο κερί χρειάζεται να επανατοποθετηθούν στην περίπτωση που σας ξέφυγε κάποια τρίχα την πρώτη φορά. Η επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα.

Χαλάουα

Πλεονεκτήματα

Η αποτρίχωση με χαλάουα είναι μία αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης χωρίς τη χρήση ταινιών για την εφαρμογή του υλικού της αποτρίχωσης στο δέρμα. Η χαλάουα δημιουργεί ένα στρώμα στο δέρμα που τραβιέται κατά την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες.

Η χαλάουα είναι υδατοδιαλυτή και ξεπλένεται εύκολα με νερό από το δέρμα. Αυτός ο τρόπος αποτρίχωσης δε στεγνώνει τελείως οπότε δε δημιουργούνται φυσαλίδες ή ανωμαλίες όταν το τοποθετείτε πάνω στο δέρμα. Η χαλάουα έχει μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης στη σύστασή της η οποία σταματά την εξάπλωση των βακτηρίων.

Μειονεκτήματα

Η χαλάουα μπορεί να είναι επώδυνη σε άτομα με ευαίσθητα δέρματα, να προκαλέσει φαγούρα, τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα αλλά και κοκκινίλα. Η παχιά υφή της χαλάουα είναι αρκετά δύσχρηστη όταν τη ζεσταίνετε για πρώτη φορά. Μπορεί να χρειαστείτε αρκετή πρακτική για το πώς θα μάθετε να αποτριχώνετε σωστά με χαλάουα.

Χρειάζεται να είναι αρκετά πυκνή ώστε να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σύμφωνα με το designmagazine.gr. Κάθε μέθοδος αποτρίχωσης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η χαλάουα μπορεί να είναι από άποψη ακαταστασίας δύσκολη αλλά λιγότερο επώδυνη. Το ζεστό κερί είναι κατάλληλο για παχύτερες τρίχες αλλά η διαδικασία αποτρίχωσης παίρνει περισσότερο από ότι με το κρύο κερί. Η αποτρίχωση με το κρύο κερί μπορεί να είναι πιο γρήγορη αλλά προκαλεί περισσότερο δερματικό ερεθισμό.

Όπως μπορείτε να δείτε όταν έρθει η ώρα της αποτρίχωσης υπάρχουν αρκετές λύσεις που ταιριάζουν στον καθένα. Αρκεί να αποφασίσετε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς, δοκιμάστε την αποτρίχωση σαν ένα τρόπο χαλάρωσης από μία κουραστική ημέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ