Πρωτοποριακό! Εξωσωματική γονιμοποίηση στα 54 - Αυξάνεται το όριο ηλικίας - Τι γίνεται με την κρυοσυντήρηση ωαρίων

Όλα όσα αλλάζουν... 

Στα 54 έτη θα είναι πλέον το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση. 

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο και ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού.

''Υπάρχουν, όμως, και άλλες κοινωνικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως το ακανθώδες ζήτημα που αφορά πάρα πολλές γυναίκες, πάρα πολλά ζευγάρια: το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και με το νέο και εξαιρετικά καινοτόμο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, εκσυγχρονίζεται και στη χώρα μας, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις, το πλαίσιο το οποίο διέπει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Για παράδειγμα, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού. Κυρίως όμως, με τις νέες ρυθμίσεις θεραπεύονται δεκάδες δυσλειτουργίες οι οποίες είχαν καταγραφεί στα διάφορα στάδια αυτής της κρίσιμης διαδικασίας και ταλαιπωρούσαν αφόρητα γυναίκες αλλά και ζευγάρια που επέλεγαν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή προκειμένου να κάνουν οικογένεια'', είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επίσης καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντηρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί και επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ