Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έβγαλε την μάσκα και συγκλόνισε - ''Αυτό είναι το σημείο 0, η ζωή μου υπάρχει πριν & μετά την επίθεση'' (βίντεο)

Έβγαλε την προστατευτική μάσκα και σχεδόν δυο χρόνια από την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή, έδειξε το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε.

Μία συγκλονιστική και άκρως συγκινητική κατάθεση ψυχής έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο δυνατή είναι. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε για πρώτη φορά το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020, ενώ βρήκε το κουράγιο να βρεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία δέχτηκε την επίθεση.

Γύρνα εκεί που έκλαψες, χαμογέλα και άλλαξε την ιστορία», είπε/. 

«Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρησή μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ.

Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασα το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη, και πρόσθεσε:

«Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μού είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στο νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό.

Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. ‘Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

Δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά της και οι γιατροί της. 

«Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Αν την ώρα της επίθεσης άνοιγα το στόμα μου θα μπορούσα να το έχω καταπιεί και θα είχε καεί ο οισοφάγος μου. Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα να νιώσω πως έχει καταλάβει το κακό που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

«Με θύμωνε όταν παλιά άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι πως μέσα στο νοσοκομείο βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα πως αυτό φαίνεται για κάποιους λυτρωτικό. Το ένιωσα. Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα ''όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης''. Είχα πείσει τον εαυτό μου πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης», είπε στη συνέχεια της εκπομπής.

«Ήταν λίγες μέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν αρκετές μέρες πιο πριν να κάνω το βήμα και να δω το πρόσωπό μου. Εγώ δεν ήθελα καθόλου, φοβόμουν πολύ αυτό που θα αντικρίσω. Ούτε τα χέρια μου δεν είχα δει, το απέφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο.

Έφτασε η ώρα, εννοείται ότι ήθελα να το κάνω με τη γιατρό μου. Ήθελα να είναι εκεί για μένα. Θυμάμαι ότι στην τουαλέτα στο νοσοκομείο είχε καθρέφτη και τους τρεις μήνες ήταν καλυμμένος γιατί δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Είχα την επιλογή να κοιτάξω τον εαυτό μου, όμως δεν τόλμησα ποτέ…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ