Φυσικό αέριο: Αυτό είναι το Plan B σε περίπτωση που η Ρωσία κλείσει & στην Ελλάδα τη στρόφιγγα (βίντεο)

Υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας

Η διαπίστωση ότι υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια μετά τις αποφάσεις της Gazprom.

Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου.

Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη. 

 

 

Το Plan B της Αθήνας 

Όπως έγραφε η «Καθημερινή της Κυριακής», μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ροές, η εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, επισπεύδεται.

Βασικός πυλώνας του ελληνικού σχεδίου είναι να δουλέψουν λιγνιτικές μονάδες για να αντικαταστήσουν μονάδες φυσικού αερίου αν δεν έχουν καύσιμο. Επίσης, μονάδες φυσικού αερίου που έχουν την τεχνική δυνατότητα θα λειτουργήσουν με ντίζελ. Τρίτος άξονας είναι η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου από εναλλακτικές πηγές. Και τέταρτος η αναβάθμιση των υποδομών για να υποδεχθεί το βασικό υποκατάστατο του ρωσικού αερίου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ