Άκης Πετρετζίκης: Cookie pops με πασχαλινά κουλουράκια - Tα παιδιά σας, θα σας ευχαριστούν για αυτό το υπέροχο γλύκισμα

Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε! 

Συστατικά

250 γρ. πασχαλινά κουλουράκια

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. τυρί κρέμα

30 γρ. μέλι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

καραμελάκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα κουλουράκια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα τριμμένα κουλουράκια, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό και όχι σφιχτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 15 μπαλάκια. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας. 
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια για cake pops στα μπαλάκια.
  • Bουτάμε τα μπαλάκια στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
  • Διακοσμούμε με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
  • Σερβίρουμε με διάφορα καραμελάκια.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ