Ντίνα Νικολάου: Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες - Θεϊκή γεύση

Θα σας ξετρελάνει...

Υλικά

Για το κέικ

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο.
    Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

  2. Αδειάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω το κέικ για 55 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς (μέσα στη φόρμα).

Για τη γέμιση

  1. Χτυπάω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Παίρνω ένα ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνω περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κέικ, και χαράζω βαθιά χωρίς να πατήσει το μαχαίρι μέχρι τη φόρμα. Επαναλαμβάνω το βαθύ χάραγμα και γύρω από την τρύπα της φόρμας αφήνοντας 1 εκατοστό κέικ γύρω από την τρύπα. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζω το εσωτερικό του κέικ και το μεταφέρω σε ένα μπολ.

  2. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. «Κολλάω» τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ που υπάρχει στη φόρμα. Αδειάζω την κρέμα της γέμισης και πιέζω τις φράουλες επάνω στην κρέμα.

  3. Τρίβω με τα δάχτυλά μου τα ψίχουλα που έχω κρατήσει στο μπολ και τα σκορπίζω επάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρά με τις παλάμες μου. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.

  4. Βάζω την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

  5. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με την σάλτσα σοκολάτας. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα και διακοσμώ με γραμμές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηρούνι). Κόβω το κέικ και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ