Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα κάνει μήνυση στο Μάνο Δασκαλάκη αν ζητήσει τεστ πατρότητας - Οι ''ύποπτες'' αναζητήσεις της στο διαδίκτυο

Νέα κρίσιμα στοιχεία από τις καταθέσεις – Ποιες ήταν οι αναζητήσεις της Ρ. Πισπιρίγκου; 

Δεν έχουν τέλος τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το έγκλημα της Πάτρας. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πελοπόννησος και του pelop.gr.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κόψει κάθε επαφή με την εν διαστάσει σύζυγό του αφού την κατηγορεί ανοιχτά για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αναφέρεται ότι είναι πιθανό να γίνει το επόμενο διάστημα τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ίριδα και η Μαλένα είναι δικά του παιδιά.

Μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη δήλωσαν στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ότι μέχρι στιγμής το ζήτημα της πατρότητας και της εξέτασης DNA είναι πρώιμο.

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν να διενεργηθεί εξέταση DNA και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση.

Μήνυση στο Μάνο θα κάνει η Ρούλα αν ζητήσει τεστ πατρότητας

Η εφημερίδα Πελοπόννησος φέρνει «στο φως» μια τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που ο Μάνος Δασκαλάκης αμφισβητήσει όντως την πατρότητα των παιδιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προχωρήσει σε μήνυση.

«Είναι μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Εχτές το βράδυ μπορέσαμε και διασταυρώσαμε την πληροφορία, και εφόσον επιβεβαιωθεί από την ίδια και το δικηγόρο της, φαίνεται ότι περνάμε σε ένα άλλο στάδιο. Για εμάς η πληροφορία είναι επιβεβαιωμένη. Είναι ένα άλλο στάδιο στις σχέσεις του ζευγαριού, που πάει πλέον στη δικαιοσύνη. Εφόσον ο πρώην σύζυγός της ζητήσει τεστ πατρότητας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται ότι έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο της να καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Δεν έχει γίνει αίτηση διαζυγίου, γιατί θεωρεί και η ίδια και ο δικηγόρος της ότι δεν είναι του παρόντος», ανέφερε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

 

 

«Αν προκύψει συνέργεια, θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις»

«Εάν υπάρχουν υπαιτιότητες σε ό,τι αφορά στη συνέργεια, βεβαίως και θα υπάρξουν συλλήψεις. Αν κάποιος πχ. ήξερε όταν πέθανε το πρώτο ή το δεύτερο παιδί και μιλούσε, θα προλαβαίναμε το τρίτο. Εμείς ερευνούμε τους πάντες και τα πάντα και περιμένουμε και τους ιατροδικαστές. Ήδη ξαναμιλάμε με γιατρούς και νοσηλευτές και κάνουμε και έλεγχο σε τεχνικά μέσα της κατηγορούμενης και του Μάνου Δασκαλάκη. Έχουμε κάνει την άρση απορρήτου, η κ. Πισπιρίγκου δε μας δίνει κάποιους κωδικούς. Αν δε μας τα δίνει, αδιάφορο μας είναι, υπάρχουν εισαγγελείς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας.

 

 

«Δεν υπήρχε λόγος να ζητά απαντήσεις μέσω διαδικτύου»

Σχολιάζοντας της αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε ότι «Είναι σαφές ότι αν η μητέρα των παιδιών ήθελε να μάθει τι έπαιρναν τα παιδιά της, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Θα ζητούσε από την ομάδα των γιατρών να μάθει τι παίρνουν τα παιδιά, ποια είναι η αγωγή που έχουν δώσει, και άμεσα οι γιατροί θα την ενημέρωναν. Δεν υπήρχε λόγος να τρέχει μέσω διαδικτύου και να ζητά απαντήσεις. Προφανώς κάτι άλλο είχε στο μυαλό της και για αυτό δεν απευθύνθηκε στους γιατρούς που άμεσα θα την ενημέρωναν. Στην αρχή η ίδια έλεγε πόσο καλά φέρονταν οι γιατροί στα παιδιά και τους ευχαριστούσε, και μετά άρχισε να λέει ότι θα κάνει μηνύσεις στους γιατρούς».

Έμμεση ομολογία, αν αποδειχθεί ότι τα τηλεφωνήματα στη δημοσιογράφο έγιναν από την Πισπιρίγκου

Μιλώντας για τα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο, που φαίνεται ότι είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες, αλλά και να βάλουν στο «κάδρο» το Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε ανασύρει ακόμα τις διαγραφές και κάποια σπασμένα αρχεία, αλλά και ένα email που σύμφωνα με την κ. Πισπιρίγκου ήταν του Μάνου Δασκαλάκη.

Για τα τηλεφωνήματα που φέρονται να έγιναν από την κ. Πισπιρίγκου, αν όντως αποδειχθεί ότι έγιναν από εκείνη υπάρχει έμμεση ομολογία. Την κεταμίνη μας την έβγαλε η Google ότι την αναζήτησε».

«Το όλο σκεπτικό πριν το παιδί μπει στο νοσοκομείο, να ψάχνει μία μάνα όλα αυτά, δεν κινεί σε όλους υποψίες;», αναρωτήθηκε η κ. Παγώνη.

«Υπάρχουν πολλά κενά που μένει να συμπληρωθούν. Αλλά υπάρχουν και πολλές περίεργες και ύποπτες κινήσεις της μητέρας. Υπάρχουν πολλά κενά στις καταθέσεις των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα. Αν κανείς συγκρίνει το κλίμα στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου και σήμερα, θα έλεγα ότι είναι πιο κλειστά τα στόματα.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν τηλεφωνήματα που έχουν συγκεντρωθεί από γνωστούς, φίλους και συγγενείς που θα το διερευνήσουμε», ανέφερε κλείνοντας ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Πάτρα: Όλη η αλήθεια για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο  – Τι «σβήνεται» & πού υπάρχουν αποθηκευμένα όλα τα δεδομένα

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε χθες ο Νίκος Βασιλάκος, πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, μετά και το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.

 

 

«Δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε από τους εμπλεκόμενους»

«Τώρα που έχουμε πάνω από 8 συσκευές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να δούμε τι λένε αυτές οι συσκευές, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Το πιο σημαντικό είναι να συνεργαστούν οι εμπλεκόμενοι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε, για αυτό και πρέπει να δοθούν, να επιβεβαιωθούν και να δοκιμαστούν όλοι οι κωδικοί. Τους κωδικούς για το email εννοείται ότι μπορούμε να τους βρούμε, και ας μην τους δίνει η κ. Πισπιρίγκου. Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της κατηγορούμενης από τους λογαριασμούς email που συνδέονται με τις συσκευές», σημείωσε ο κ. Βασιλάκος.

«Μια αναζήτηση δεν μπορεί να είναι τελείως μυστική»

«Τελείως μυστική δεν μπορεί να είναι μια αναζήτηση. Υπάρχει το ιστορικό του υπολογιστή, αλλά και τα cookies. Αυτά είναι η απόδειξη ότι πέρασες από συγκεκριμένα σημεία στο διαδίκτυο και ότι έψαξες συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά. Αυτά συγχρονίζουν με το email του χρήστη. Αν θες να εξαφανίσεις τα ίχνη σου στο διαδίκτυο, πρέπει να σβήσεις το ιστορικό αναζήτησης, να σβήσεις τα cookies και ιδανικά να κάνεις και format στον υπολογιστή. Τελευταία πληροφορία είναι ότι υπάρχει κοινός λογαριασμός mail των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση», εξήγησε ο ίδιος.

«Ζήτησα από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών για να γίνει η ανάλυση όλων των δωματίων που πέρασαν τα θύματα και η κατηγορούμενη, και να υπάρξει επικοινωνία με τη Google και να μας δώσουν πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει μέσα στο σύστημα για αυτά τα email. Από αυτά μπορούμε να δούμε τα πάντα. Αυτό που λείπει δεν είναι τα ψηφιακά ίχνη, αλλά η ομολογία των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στη δολοφονία», τόνισε ο κ. Βασιλάκος.

«Μπορούμε να βρούμε άκρη ακόμα και αν δεν έχουμε πρόσβαση στις συσκευές. Ακόμη και αν έχει καταστραφεί η συσκευή, μπορούμε να βρούμε άκρη από το λογαριασμό email που ήταν συνδεδεμένος στη συσκευή», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να δώσουν στην ανακρίτρια τις πληροφορίες που χρειάζεται. Θα έχουμε καθυστέρηση αν δε συνεργαστούν», είπε ακόμα ο κ. Βασιλάκος.

Αναφερόμενος τέλος στο πώς εξηγείται ότι το Google έβγαλε «διαφήμιση» της κεταμίνης στην Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Βασιλάκος εξήγησε ότι «Μπορεί να μίλησε κοντά στη συσκευή και να είπε τη λέξη κεταμίνη, ή να έχει κάνει σχετική αναζήτηση, για να της στείλει η Google διαφήμιση. Έχουμε δώσει όλοι συγκατάθεση στη Google να κρατάει δεδομένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ