Μύκονος - Tο ξενοδοχείο Kensho Psarou πουλήθηκε σε fund Aράβων για 29 εκ ευρώ - Ο Έλληνας που συμμετέχει (φωτο)

Επεκτείνονται οι Άραβες στη Μύκονο...

 

Τρίτο ξενοδοχείο στην Μύκονο και μάλιστα σε λειτουργία αποκτούν συμφέροντα που συνδέονται με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ξενοδοχείο Kensho Psarou ιδιοκτησίας της Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. πουλήθηκε στην Monterock International έναντι 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. αφορούν ανάληψη δανεισμού από την Monterock και τα άλλα 14 εκατ. ευρώ μετρητά προς την Notion. 

Τα ίδια αραβικά κεφάλαια συνδέονται με τα δύο projects στον Καλαφάτη και τον Καραμπέτη για την ανάπτυξη των συγκροτημάτων One & Only και Aman αντίστοιχα σε μία επένδυση που αθροιστικά εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Στην Monterock International συμμετέχει και ο Έλληνας επιχειρηματίας Π. Στάθης και κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε συνεργασία με την Investment Corporation of Dubai – ICD.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Monterock προτίθεται να προβεί σε επενδύσεις επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, επεκτείνοντας την βραβευμένη μονάδα Kensho Psarou σε παρακείμενες εκτάσεις ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης στα 29 εκατ. ευρώ.

Η Notion αποτελεί θυγατρική της NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης, συμφερόντων Γιώργου Νικητίδη. Στα πλαίσια της συμφωνίας πώλησης του Kensho Psarou αναλαμβάνει τον στρατηγικό ρόλο του συμβούλου για την Ελλάδα για λογαριασμό της Monterock International με σκοπό την ανάπτυξη των νέων μονάδων της One & Only και της Aman στην Ελλάδα, καθώς και των λοιπών σημαντικών επενδυτικών πλάνων που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν στην χώρα αναφέρει το moneyreview

Η Monterock International από την πλευρά της είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία σε 16 χώρες με επενδύσεις στον χώρο των Μedia, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας. Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στη Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts.

Επίσης, συμμετέχει στο Nammos Dubai, καθώς και στην ανάπτυξη του Brand Nammos σε άλλες χώρες. Μέσω της συνεργασίας της με το επενδυτικό κεφάλειο ICD του εμιράτου του Ντουμπάι που διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στους τομείς των Τρπαεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Μεταφορών, των Ακινήτων – Κατασκευών και της Φιλοξενίας – Αναψυχής κατέστη δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας.

Η investment Corporation Of Dubai – ICS είναι μία επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται το κρατικό fund του Εμιράτου του Ντουμπάι, τοποθετώντας κεφάλαια σε στρατηγικές επενδύσεις διεθνώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ