Το βίντεο με την Ουκρανή μάνα να σπαράζει πάνω από το πηγάδι με τον γιο της μέσα νεκρό στοιχειώνει τον πλανήτη

Ο πόλεμος καλά κρατεί...

Στοιχειώνει τον πλανήτη το βίντεο που δείχνει μια Ουκρανή μάνα να αναγνωρίζει το νεκρό σώμα του μικρού γιου της, το οποίο ανακαλύφθηκε πεταμένο σε ένα πηγάδι στο χωριό Buzova κοντά στο Κίεβο.

Τα πλάνα που  κατέγραψε το ρωσόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο Current Time, το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Η γυναίκα περπατά προς το πηγάδι συνοδευόμενοι από δύο άντρες.  «Άσε με να κοιτάξω, μη με αγγίζεις!» τους φωνάζει σε κάποιο σημείο ενώ στη συνέχεια λέει «ο γιος μου, ο γιος μου. Τα [παπούτσια] είναι δικά του» και ξεσπά σε λυγμούς.

 Κάποια στιγμή, προσπαθεί να τρέξει πίσω προς το σώμα του άψυχου παιδιού της προτού τη συγκρατήσει η αστυνομία.

Το σπαρακτικό βίντεο κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου, έχοντας πάνω από 300.000 προβολές.

Δεν είναι σαφές αν ο γιος της γυναίκας έχασε την ζωή του από ρωσικά πυρά, ωστόσο πολλοί ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί στην περιοχή και δεκάδες άμαχοι έχουν πέθανει.

Ο πικεφαλής της κοινότητας Ντμιτρίβκα μετά την ανάσυρση του πτώματος είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης:  «Καθώς επιθεωρήσαμε το έδαφος αυτού του βενζινάδικου, βρήκαμε δύο πτώματα στο πηγάδι. Το ένα από αυτά καταφέραμε να το αναγνωρίσουμε. Είναι ντόπιοι, κάτοικοι της πόλης από το χωριό Μπουζοβάγια. Είναι αγόρια από την εδαφική άμυνα».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ