Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό: Την άφησε «κουρασμένη & εξουθενωμένη» (βίντεο)

Είχε βρεθεί θετική τον Φεβρουάριο

Η βασίλισσα Ελισβάετ αποκάλυψε ότι ο κορωνοϊός την άφησε «πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη».

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια μιας εικονικής επίσκεψης στο Royal London Hospital την περασμένη εβδομάδα - που έγινε με αφορμή την επίσημη έναρξη της Μονάδας Queen Elizabeth - η 95χρονη μονάρχης περιέγραψε την εμπειρία της σε έναν πρώην ασθενή, του οποίου ο πατέρας και ο αδελφός έχουν πεθάνει από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι  του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι η Ελισάβετ νόσησε με κορωνοϊό και ότι είχε «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα».

Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης η βασίλισσα είπε: «Ο [Covid] αφήνει κάποιον πολύ κουρασμένο και εξουθενωμένο, έτσι δεν είναι;».

Μιλώντας στον Asef Hussain - ο οποίος είχε νοσήσει με covid - και τη σύζυγό του Shamina, πρόσθεσε: «Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν είναι ωραίο το αποτέλεσμα».

Ο κ. Hussain ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειάς του που εισήχθη στο νοσοκομείο με τον ιό τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το bbc.com

Ενώ βρισκόταν εκεί, ο αδελφός και ο πατέρας του πέθαναν. Αφού πέρασε επτά εβδομάδες με αναπνευστήρα, εξακολουθεί να αναρρώνει και χρησιμοποιεί μια φορητή μηχανή οξυγόνου.

Η κυρία Hussain είπε στη βασίλισσα ότι κάποια έκαναν μια κλήση στο Zoom με πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειας, προσευχόμενοι για την υγεία του συζύγου της.

«Έχετε λοιπόν μεγάλη οικογένεια ή μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους;» την ρώτησε η μονάρχης, ενώ αναφερόμενη στους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο νοσοκομείο είπε: «Φυσικά το να μην μπορείς να δεις τον συγγενή σου είναι πολύ δύσκολο».

Η Mireia Lopez Rey Ferrer, μια ανώτερη νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο, από το 2008, είπε στη βασίλισσα: «Ως νοσοκόμες, φροντίσαμε να μην είναι μόνοι. Τους κρατούσαμε το χέρι, τους σκουπίσαμε τα δάκρυα και παρείχαμε παρηγοριά. Κατά καιρούς νιώσαμε ότι τρέχαμε έναν μαραθώνιο χωρίς γραμμή τερματισμού».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάζω πίσω τους τελευταίους 18 μήνες με μεγάλη περηφάνια, περηφάνια όχι μόνο για τη φροντίδα που παρείχαμε σε κάθε ασθενή που βρισκόταν σε ένα από τα νοσοκομειακά μας κρεβάτια, αλλά περηφάνια για κάθε μέλος του προσωπικού, που έφευγε να πάει πίσω στην οικογένειά του με τιν φόβο και επέστρεψε ξανά στη δλουλειά».

Περίπου 800 άτομα από όλο το βορειοανατολικό Λονδίνο έχουν μέχρι στιγμής νοσηλευτεί στη Μονάδα Queen Elizabeth 155 κλινών, που κατασκευάστηκε μέσα σε πέντε εβδομάδες για να καλύψει τις ανάγκες για ασθενείς με Covid,.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ