Κέβιν & Κριστίν Κόστνερ: Ίδρυμα που χτίζει σχολεία στην Αφρική τίμησε το ζεύγος με το βραβείο Legacy (φωτό)

Η Omnipeace έχει ιδρύσει εννέα σχολεία σε τέσσερις χώρες 

Το Ίδρυμα OmniPeace, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χτίζει σχολεία στην Αφρική, τίμησε τους Κέβιν και Κριστίν Κόστνερ με το βραβείο Legacy σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες.

Η Μέρι Φανάρο ιδρύτρια της Omnipeace - η οποία έχει ιδρύσει εννέα σχολεία σε τέσσερις χώρες (Σενεγάλη, Μάλι, Μαλάουι και Ρουάντα), στα οποία έχουν φοιτήσει πάνω από 30.000 παιδιά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας - απένειμε στο ζευγάρι ηθοποιών το βραβείο, σε ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξης που της πρόσφερε.

Φωτογραφίες: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πήγαινα στο σπίτι τους τα Σαββατοκύριακα, όταν όλο αυτό ετοιμαζόταν και ήμουν σίγουρη ότι θα με κοιτούσαν σαν να ήμουν τρελή» είπε η Μέρι Φανάρο για τους στενούς της φίλους.

«Αλλά πίστεψαν σε μένα, δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν σε μένα. Αυτός είναι ο λόγος που παίρνουν αυτό το βραβείο απόψε» τόνισε.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή της εκδήλωσης, που φιλοξενήθηκε στο Vibrato Grill Jazz, ο 67χρονος Κέβιν Κόστνερ αστειεύτηκε: «Η Μαίρη είναι ίσως η πιο ακριβή φίλη που έχουμε». «Mας ανάγκασε με τον δικό της τρόπο να νοιαζόμαστε για αυτό που τη νοιάζει, και αυτή είναι η φύση της φιλίας» υπογράμμισε.

«Είμαι σίγουρη ότι η Μέρι έχει μια μακρά λίστα με όσους την βοήθησαν και ήμασταν σε αυτήν, οπότε αισθάνομαι καλά» είπε ο ηθοποιός στο THR.

«Όταν βλέπεις αυτή τη σταθερή μεταμόρφωση που συνέβη στη φίλη μας, η οποία άρχισε να αφήνει την ήπειρο για ένα μέρος που δεν ήξερε και επέστρεφε πιο γεμάτη ...  όταν βλέπεις μια μεταμόρφωση σε κάποιον είναι καταπληκτικό και σε κάνει να θέλεις να μάθεις περί τίνος πρόκειται» ανέφερε.

Η 47χρονη Κριστίν Κόστνερ (Christine Baumgartner) πρόσθεσε ότι η ηθοποιός Μέρι Φανάρο ήταν αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα υγείας και τα νίκησε και πρόσθεσε ότι είναι τόσο αφοσιωμένη σε αυτό του που κάνει, που είναι πραγματικά προορισμός ζωής για αυτήν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ