Γαλλία - εκλογές: Κομψή στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν η Μπριζίτ - με λευκό παλτό, τζιν και γόβες (φωτό & βίντεο)

«Έριξαν» την ψήφο τους

Σήμερα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικός εκλογών στη Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να «ρίχνει» την ψήφο του μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ.

Το προεδρικό ζεύγος βρέθηκε σήμερα Κυριακή σε εκλογικό κέντρο του «Λε Τουκέ», όπου ο πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ψηφοφόρους. Παράλληλα ο Μακρόν - μετά την ψήφο - έκανε και σχετική ανάρτηση στα social media.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η πάντα κομψή Μπριζίτ Μακρόν είχε φορέσει ένα λευκό πουκάμισο συνδυασμένο με στενό τζιν και επίσης λευκό παλτό. Άλλωστε είναι ένα από τα χρώματα που της πηγαίνει περισσότερο.

Είχε ολοκληρώσει  την εμφάνισή της με ψηλές γόβες σε σκούρα μπλέ απόχρωση. 

Φωτογραφίες: AP POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 48,7 εκατομμύρια Γάλλοι καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα σε 12 υποψηφίους στον πρώτο γύρο, έπειτα από μια παράξενη προεκλογική εκστρατεία, που σημαδεύτηκε αρχικά από την πανδημία της COVID-19 και στη συνέχεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος επισκίασε εν μέρει τη δημόσια συζήτηση.

Δείτε επίσης: To Eirinika σε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις γαλλικές εκλογές - Τι μας είπε η διάσημη δημοσιογράφος Christine Ockrent & δύο αναλυτές

Στον δεύτερο γύρο οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη του Μακρόν, αλλά με πολύ μικρό προβάδισμα έναντι της Λεπέν, γεγονός το οποίο επιτρέπει τη σκέψη ότι είναι εφικτή μια νίκη της υποψήφιας της ακροδεξιάς, η οποία, στην περίπτωση αυτή, θα είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη υποψήφια της ακροδεξιάς που θα καταλάβει τον γαλλικό προεδρικό θώκο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8.00 π.μ. (9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 8 μ.μ. (9.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) οπότε αναμένονται και οι πρώτες προβολές των αποτελεσμάτων.

Το ποσοστό συμμετοχής είναι ωστόσο μεγαλύτερο κατά τέσσερις μονάδες εκείνου της 21ης Απριλίου 2002 (21,3%), όταν σημειώθηκε ρεκόρ αποχής σε πρώτο γύρο προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ