Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό post για την επέτειο θανάτου του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου (βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο

Συγκινητικό φόρο τιμής απέτισαν στον πρίγκιπα Φίλιππο η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θαναντό του.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν στο πλευρό της αγαπημένης τους για πάνω από επτά δεκαετίες και απεβίωσε στις 9 Απριλίου 2021, στην κατοικία τους στον πύργο του Ουίνδσορ, δύο μήνες πριν γίνει 100 ετών.

Στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram έχει αναρτηθεί ένα συγκινητικό ποίημα που έγραψε ο βραβευμένος Βρετανός ποιητής Simon Armitage.

Παράλληλα δημοσιεύτηκε και ένα βίντεο μοντάζ που παρουσιάζει ιδιαίτερες στιγμές από τη ζωή του Φίλιππου και την κοινή του ζωή με την Ελισάβετ - συμπεριλαμβανομένης της ημέρας του βασιλικού γάμου τους, του ερχομού των τεσσάρων παιδιών, των εγγονών και των δισέγγονών τους.

«Θυμόμαστε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Δούκα του Εδιμβούργου στην πρώτη επέτειο του θανάτου του», έγραφε το μήνυμα που συνόδευε την ανάρτηση και το οποίο μοιράστηκαν επίσης στα social media, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Το ποίημα έχει τίτλο "Οι Πατριάρχες - Μια ελεγεία" και μεταξύ άλλων ο ποιητής θα γράψει: «Σαν απόδειξη του πρώιμου ανθρώπου τα αποτυπώματα των μπότων τους στέκονται στη σκληρή γη των τριαντάφυλλων και των συνόρων.

Ήταν γιοι ενός ζωδιακού κύκλου που δεν συγχρονίζεται με το ηλιακό έτος, αλλά έστρεψαν το μυαλό τους στη μεγάλη επιστήμη και τα βαριά ερωτήματα της ημέρας.

Η μελέτη των χεριών τους σε ηρεμία ήταν να απεικονίσει χάρτες που έδειχναν εκκολαπτόμενες κοιλάδες και ρυάκια indigo, σχέδια παλιών εκστρατειών και αποστολών αναγνώρισης. Τελευταίοι από τους μεγάλους μάγους κράτησαν τα καλύτερα κόλπα τους για το μεγάλο φινάλε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ