Πασχαλινή εκδρομή στην Χίο: Ένα νησί «πλημμυρισμένο» από τις μυρωδιές της μαστίχας & της θάλασσας (φωτό)

Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση

Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη... Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια.

Η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

Τα Manessis Travel λοιπόν έχουν να μας προτείνουν μια υπέροχη πασχαλινή εκδρομή με τις αναχωρήσεις να είναι στις 22/4 και την τιμή από 530 ευρώ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου:

5 μέρες αεροπορικώς Μαστιχοχώρια - Βροντάδες - Μύλοι - Δασκαλόπετρα - Βολισσός - Αγία Μαρκέλλα - Χωριό Πιτυός - Οινούσσες - Ανάβατος - Αυγώνυμα. Διαμονή στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4* με ημιδιατροφή. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Χίος - Επιτάφιος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το κεντρικό CHIOS CHANDRIS 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια, νηστίσιμο δείπνο και μεταφορά στην πόλη για να παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο και μετά να βρεθούμε στην κεντρική πλατεία, όπου συναντώνται «παραδοσιακά» όλοι οι επιτάφιοι της πόλης. Μετά το τέλος της περιφοράς, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ - Μ. Σάββατο: Μαστιχοχώρια - Βροντάδες

Σήμερα μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για εκδρομή στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου και επίσκεψη (εφόσον είναι ανοικτά) στο μουσείο Citrus, όπου εκεί θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα όπου θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων.

3η ΜΕΡΑ - Κυριακή του Πάσχα: Λαμπριάτικη μέρα - Μύλοι - Δασκαλόπετρα

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση και να γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα στο ξενοδοχείο. Μετά το λαμπριάτικο μεσημεριανό μας και την απαραίτητη ολιγόωρη ξεκούραση, θα κάνουμε την εκδρομή μας προς τους Μύλους, στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι.

Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ - Δευτέρα του Πάσχα: Βολισσός - Αγία Μαρκέλλα - Χωριό Πιτυός - Οινούσσες

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. 

5η ΜΕΡΑ - Τρίτη του Πάσχα: Κεντρική Χίος - Ανάβατος - Αυγώνυμα - Αεροδρόμιο

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει...Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο.

Φωτογραφίες via Manessis Travel

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ