Ο Elon Musk έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter - αγόρασε το 9,2& της πλατφόρμας (φωτό & βίντεο)

Προκαλώντας άνοδο κατά 26% της μετοχής της

Ο επικεφαλής της Tesla Inc  Elon Musk αποκάλυψε ότι αγόρασε πακέτο μετοχών που αντιστοιχούν στο 9,2% του Twitter για να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και προκαλώντας άνοδο κατά 26% της μετοχής της.

Φανατικός χρήστης του Twitter, μεγιστάνας διαθέτει περισσότερα από 80 εκατομμύρια followers από την είσοδό του στην πλατφόρμα του microblogging το 2009 και την έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει πολλές ανακοινώσεις για την δραστηριότητά του.

Ο ιδρυτής της Tesla αγόρασε 73.486.938 μετοχές του Twitter στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο ανέρχεται σε 2,89 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή, αναφέρει το bbc.com.

Το μερίδιο τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας και υπερβαίνει το τετραπλάσιο του 2,25% του ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

 

 

Αν και έχει τόσους followers πρόσφατα ωστόσο έγινε επικριτικός προς την πλατφόρμα και την πολιτική της, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την δημοκρατία αποτυγχάνοντας να υιοθετήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Ο Musk - η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 267.3 δισεκατομμύρια δολάρια! - είδε την αποτίμηση της Tesla να ξεπερνά την αγοραία αξία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων το περασμένο φθινόπωρο, καθιστώντας την την πέμπτη εταιρεία που έφτασε στο ορόσημο, μετά την Apple, τη Microsoft, την Amazon και την Alphabet της Google.

Αμέσως μετά μπήκε στο Twitter για να ρωτήσει τους χρήστες εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν, με σχεδόν το 58% να είναι υπέρ της πώλησης μετοχών, με αποτέλεσμα ο Musk να πουλήσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές της εταιρείας τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ