Στο μουσείο της Περγάμου η Μιμή Ντενίση μετά τη διεθνή πρεμιέρα του «Σμύρνη μου Αγαπημένη» στο Βερολίνο (φωτό)

«Φανταστικές αίθουσες Ασσυρίων Βαβυλωνιων Αιγυπτίων κ φυσικά πολλες Ελληνικές αρχαιοτήτες»

Το Μουσείο Περγάμου στο Βερολίνο, επισκέφτηκε η Μιμή Ντενίση, η οποία και έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram.

«Berlin!! Το μουσείο της Πέργαμου !! Φανταστικές αίθουσες Ασσυρίων Βαβυλωνιων Αιγυπτίων κ φυσικά πολλες Ελληνικές αρχαιοτήτες που πάντα ονομάζονται Ρωμαϊκες!! # Berlin # pergamosmuseum» έγραψε στο post της η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας.

Photo: Instagram

Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην γερμανική πόλη το «7ο Greek Film Festival in Berlin» και το κοινό είχε την ευκαιρία να δει  36 ταινίες με δέκα 14 γερμανικές πρεμιέρες και 10 διεθνείς πρεμιέρες. 

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με τη διεθνή πρεμιέρα του φιλμ “Σμύρνη μου αγαπημένη” σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman με πληθώρα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ηθοποιών, ανάμεσά τους και ο Rupert Graves.

«Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε χτες στο Βερολίνο!! Πρεμιέρα για το Ελληνικο φεστιβαλ κινηματογράφου με την ταινια μας Σμύρνη μου αγαπημένη!!! Μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη Έλληνες Γερμανούς κ Τούρκους. Πολλή νεολαία κ ενθουσιασμός για την ταινια !! Άγνωστο φυσικά το θεμα!! Άγνωστα διεθνώς επιμελώς ξεχασμένα τα Ελληνικά παθήματα!!

 

 

Η πολύ ωραία συζήτηση που επακολούθησε είχε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα. Η Ταμίλα κ εγώ προσπαθήσαμε Ν ανταποκριθούμε!! Ιδιαίτερη χαρα μου έδωσαν οι Τούρκοι θεατές!!

Όλοι συμφώνησαν με την θέση της ταινίας κ την αντικειμενικότητα. Οι λαοί πάντα είναι κοντά οι πολιτικοί τους χωρίζουν!!ευχαριστω εκ μέρους όλων μας για την διοργάνωση κ εύχομαι η ταινια να έχει μια ωραία πορεία στην Γερμανία!! #greekfilmfestivalberlin #smirnimouagapimeni #berlinpremiere #grateful @sofiastavrianidou» έγραψε η Ντενίση σε ανάρτησή της, μετά την πρεμιέρα.

 

Λίγα λόγια για το μουσείο της Περγάμου

Το μουσείο Περγάμου (γερμανικά: Pergamonmuseum‎) βρίσκεται στο νησί των μουσείων στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930, και εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία.

Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ