Made in Greece: Διεθνής βράβευση για την Τρικαλινός - Πρώτη φορά το βραβείο Walter Scheel σε ελληνική εταιρεία

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη -πολύ τιμητική βράβευση-δίνεται σε Ελληνική Εταιρία!

Σπουδαία στιγμή για τη χώρα μας και μια συγκινητική βραδιά για την Εταιρία Τρικαλινός, την ηγέτιδα στην παραγωγή του Αυγοτάραχου,  υπήρξε η 29η Μαρτίου 2022. 

Η απονομή στην εταιρία του τιμητικού Βραβείου- Walter Scheel Medaille-  αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση στη συνολική προσφορά της οικογένειας Τρικαλινός, για την αδιάκοπη αφοσίωσή στην εφαρμογή, τη βελτίωση και εξέλιξη της παραγωγής του Αυγοτάραχου.

Ο Walter Scheel Association ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό οι προσωπικότητες που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο-Γαστρονομικής Κουλτούρας – να βραβευθούν με το μετάλλιο που φέρει το όνομα του τέταρτου και πιο αγαπητού Προέδρου της Γερμανίας.

Προστάτης του βραβείου υπήρξε ο εκλιπών Valéry Giscard d’Estaing, πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Με μια συγκινητική και τιμητική ομιλία, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Christophe Wirtz, παρέδωσε το Βραβείο στο Ζαφείρη Τρικαλινό, Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η Οικογένεια Τρικαλινός επεξεργάζεται τα αυγά του Κέφαλου που αλιεύεται στο Ιόνιο και το μετατρέπει σε μια απαράμιλλη λιχουδιά, το Αυγοτάραχο. 

Διάσημο σε κάθε ψαράδικο έθνος –ως «Bottarga» στην Ιταλία, ως «Karasumi» στην Ιαπωνία, ως «Poutargue» στη Γαλλία– το Trikalinos  Αυγοτάραχο, που τώρα στην τέταρτη γενιά του ηγείται ο Ζαφείρης, αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας χειροτεχνικής παράδοσης, που πηγαίνει πίσω ιστορικά στην Ελλάδα από τη Βυζαντινή περίοδο. 

Δημιουργημένο με λίγες μόνο, αλλά ακριβείς κινήσεις και τυλιγμένο με φυσικό κερί μέλισσας, διαθέτει μοναδική τρυφερότητα και αρωματική  πολυπλοκότητα τέτοια, ώστε να το αναζητούν οι κορυφαίοι Chef σε όλο τον κόσμο: από τους αδερφούς Roca στη Girona, μέσω του Alain Passard μέχρι τον Peter Goossens, σε εστιατόρια στην Ταϊπέι, στο Σικάγο και στο Τόκιο.

Ένα ταπεινό και αρχαίο προϊόν σε εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή – η ίδια η ουσία της θάλασσας».

Προς τιμήν της φροντίδας και της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του προϊόντος, ο Ζαφείρης Τρικαλινός τιμήθηκε με το XVII Μετάλλιο Walter Scheel.

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη -πολύ τιμητική βράβευση-δίνεται σε Ελληνική Εταιρία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ